Diyarbakır Hayvanları Koruma Dernek Başkanı Bahattin Doğru, beraberindeki bir grup dernek üyesi ile aldıkları ihbar üzerine Lice İlçe Belediyesina ait çöp alanına gitti.

Yaptıkları incelemede çok sayıda köpeğin çöplüğe tek edildiğini, bazılarının öldüğünü kalanların ise hastalıklı olduğu belirlenirken, Başkan Doğru'nun oradaki tepkisini arkadaşları cep telefonuyla görüntüledi.

Açıklamasında hayvanların o halinden duygulanan ve üzüntüden sesi titreyen Doğru, gözyaşlarına da hakim olamadı.

Dernek üyeleri, tedavilerini yapıp beraberinde götürdükleri mama ve kırıntılarla köpekleri besledi.

Whatsapp Image 2024 03 11 At 17.53.37

Dönüşte çöplükten aldıkları hasta köpeği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağına teslim eden dernek üyeleri, bir kaç yavru köpeği de derneğe ait yaşam alanına götürdü.

BELEDİYE EKİPLERİ DE ÇÖPLÜĞE ATIYOR

Başkan Doğru, Lice çöplüğünde 15'in üzerinde  hasta ve uyuzlu köpeğe mama verip dış parazit ilacı uyguladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

Amedspor, şampiyonluk kutlamasını hafta sonu yapacak Amedspor, şampiyonluk kutlamasını hafta sonu yapacak

''Lice çöplüğünde yaşananlar sözün bittiği yer.  5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu Diyarbakır'da uygulanmıyor. İlçelerde belediyelerin hayvan barınakları maalesef yok. Kayapınar Belediyesi yaptı ancak henüz hizmete açılmadı. Bazı belediye ekiplerinin ve vatandaşların köpekleri çöplüğe veya il sınırına terk ettiğini biliyoruz. Diyarbakır çöplüğünde de benzer görüntüler tespit ettik.''

Whatsapp Image 2024 03 11 At 17.57.54 

Editör: Özgür Ayaydın