Diyarbakır'da yaşayan SMA tip 1 teşhisi konulan ve tedavisi için Valilik izni ile kampanyalar düzenlenen 4 yaşındaki Fatma Betül Anuştekin'in tedavisi için gereken 1 milyon 820 bin doların toplanması aileye sevince boğdu.

Diyarbakır'ın Kulp (Pasur) ilçesi nüfusuna kayıtlı Emrullah ve Ayşeta Anuştekin'in 3 çocuğundan biri olan 4 yaşındaki Fatma Betül Aneştekin'e SMA tip 1 teşhisi konulduktan sonra aile arayışa girdi.  Tedavisi yurt dışında yapılan ve çok pahalı olan hastalık için aile, Diyarbakır Valiliğinin izni ile 25 ay önce yardım kampanyası başlattı.

Diyarbakır Valiliği işe alım duyurusu yaptı Diyarbakır Valiliği işe alım duyurusu yaptı

P H O T O 2024 02 23 12 59 45Diyarbakır Barosu ve Baro Başkanı Nahit Eren'in de büyük destek verdiği kampanyada mutlu sona ulaşıldı. Düzenlenen yardım kampanyaları ile Fatma Betül'ün tedavisi için gereken 1 milyon 820 bin dolar toplandı.

Anuştekin ailesi, destek veren herkese teşekkür ederken, tedavi için Dubai'ye gitme hazırlıklarına başladı.

CEGA Medyaya konuşan amca Cengiz Anuştekin, bu süreçte Diyarbakır Barosu, Baro Başkanı Nahit Eren, Milletvekili Serhat Eren, HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç başta olmak üzere destek veren herkese teşekkür ettiklerini belirtirek, "Bizim amacımız, tedavisi çok pahalı olan ve devletin ödemediği bu hastalığin pençesinden bu çocukları kurtarmaktı. Fatma Betül bu mücadeleyi kazandı, diğer çocuklarında bir an önce kazanmasını umut ediyoruz"dedi. 

Editör: Ferit Aslan