Diyarbakır'ın Lice ilçesinde rüşvet verdiği için gözaltına alınan zanlının savunması duyanlarda şaşkınlık yarattı.

Zanlı N.İ.yakınıyla ilgili yakalama kararının kaldırılması karşılığında Lice Merkez Jandarma Karakol Komutanı Astsubaya, rüşvet teklifinde bulunması üzerine durum Lice Cumhuriyet Başsavcılığına iletildi.

Bunun üzerine mahkemeden alınan teknik araçlarla izleme kararıyla karakol komutanının makam odasına ses ve görüntü kayıt cihazı yerleştirildi ve N.İ.’nin gelmesi beklendi. Randevuya bir yakınıyla birlikte gelen N.İ., karakol komutanıyla baş başa özel bir konu görüşeceğini belirterek yanındaki arkadaşının dışarı çıkmasını  talep etti.

Daha sonra bir suçtan dolayı yakalama kararı bulunan yakını S.Ö. hakkında işlem yapılmaması ve yakalama kararının kaldırılması karşılığında elindeki 18 bin lira para destesini karakol komutanına uzattı. Alınan görüntü ve ses kaydı üzerine suçüstü yakalanan N.İ. savcılığa sevk edildi.

N.İ ifadesinde rüşvet teklif etmek amacıyla para vermediğini Ramazan ayı nedeniyle kışlada yoksul ve yardıma muhtaç askerlere dağıtılmak üzere malının zekatını verdiğini savundu.

Diyarbakır'daki ihalelerin incelenmesi kararlaştırıldı Diyarbakır'daki ihalelerin incelenmesi kararlaştırıldı

Kaynak: Sözcü

Editör: Özgür Ayaydın