Diyarbakır-Şanılurfa arasındaki Karacadağ Kayak Merkezi, 1919 rakımıyla bölgenin zirvesinde bulunuyor.

Karacadağ eteklerindeki köylerde oturanların şalvarlı kıyafetleriye kayması dolayısıyla medyanın ilgisini çeken ve ''Güneydoğu'nun Uludağı ''olarak nitelendirilen kayak merkezinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, otel ve park  yapıyor.

Karacadağ Kayak Merkezinde bodrum, zemin, 1. ve 2.kat olmak üzere 3 bin 600 metrekare 2 kapalı alandan oluşan yapı içerisinde restoran, kafeterya 18 oda yer alacak. Kayak yapmak için çevre illere gitmek istemeyenler için de merkezde araçlarını koyabilecekleri 2 açık otopark ile  çocuklar için oyun alanları yer alacak.

Kayak9.

BU SEZON TAMAMLANAMAYACAK

Diyarbakır Çınar’da operasyon: 6 gözaltı Diyarbakır Çınar’da operasyon: 6 gözaltı

Bu sayede daha modern şartlarda kayak yapmanın keyfini yaşayacak vatandaşlar tesisin en kısa zamanda tamamlanmasını istiyor. Ancak mevsim koşulları dolayısıyla tesis bu yılki kayak sezonuna yetişmeyecek.

Kayak8.

Her ne kadar Siverek'te yer alsa da ulaşım mesafesi olarak Diyarbakır'a daha yakın olduğu için Diyarbakırlılar da merkeze büyük ilgi gösteriyor.

Ocak ve şubat ve mart aylarında özellikle hafta sonları Diyarbakır'dan Karacadağ'a giden binlerce kişi burada kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

(Haber Merkezi

Editör: Özgür Ayaydın