Özgür Ayaydın

Uzman İskan Aydeniz, arasında Diyarbakır'ın da yer aldığı depremden etkilenen 11 ilde ikamet eden üniversite adaylarına, bulundukları illerde bulunan üniversitelere yerleşirken, genel kontenjanlarda herhangi bir eksiltmeye gitmeden yüzde 25 ek “Depremzede Kontenjanı” uygulaması bu yıl da süreceğini söyledi.

İskan3

Ayrıca, depremzede öğrencilere vakıf üniversitelerinde de her bir programda 1’er kontenjan verileceğini aktaran Aydeniz, şöyle konuştu:

''Geçen yıl uygulanan karar bu yıl da sürecek. Geçen yıl bu kapsamda deprem bölgesindeki üniversitelerde 21 bin 560 öğrenci için ek kontenjan açılmıştı. Bu yılda sayı hemen hemen aynı olacak. Depremzede adaylar, tercih sayısına ve tercih sırasına göre, genel kontenjanlarla birlikte kendilerine ayrılan ilave kontenjan kapsamındaki programlardan tercih yapabilecek.''

17 ÜNİVERSİTE

Aydeniz, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji, Adıyaman, Çukurova, Dicle, Fırat, Gaziantep, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji, Harran, Hatay Mustafa Kemal, İnönü, Sivas, İskenderun Teknik, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Kahramanmaraş İstiklal, Kilis 7 Aralık, Malatya Turgut Özal ve Osmaniye Korkut Ata  “Depremzede Kontenjanı” açan üniversiteler olduğunu ifade etti.

VAKIF DA EK KONTENJAN AÇIYOR

Bu kontenjanların dışında vakıf üniversitelerindeki her bir programa, depremzede YKS adayları için 1’er kontenjan ayrılacağını anımsatan Aydeniz, ''Merkezi yerleştirmede ayrılan bu kontenjana kayıt olması durumunda, kayıt yapılan kontenjan kadar ek yerleştirme sırasında söz konusu programa üniversitenin tercihi de alınarak indirimli veya ücretli kontenjan eklenecek.'' dedi.

KAYITLI OLANLAR FAYDALANAMIYOR

Diyarbakır’a 108 yıl sonra atanmıştı, ikinci kez yönetti Diyarbakır’a 108 yıl sonra atanmıştı, ikinci kez yönetti

Uzman İskan Aydeniz, herhangi bir yükseköğretim programına kayıtlı olan, yükseköğretim programından mezun durumda veya üniversite öğrenciliğinden ilişiği kesilen adaylar,ın söz konusu kontenjanlardan yararlanamayağını sözlerine ekledi.

Editör: Özgür Ayaydın