Ferit Aslan

Diyarbakır’ın Bağlar Belediyesindeki rüşvet soruşturması iddianamede, belediye başkanı dahil 3 şüphelinin 3 hafta boyunca teknik araçlarla izlendikleri ve ses ve görüntü kayıtları alındığı ortaya çıktı. 

Danıştay, Emniyetin "Ses ve Görüntü Kaydı Alınmasına" ilişkin genelgesini iptal etti Danıştay, Emniyetin "Ses ve Görüntü Kaydı Alınmasına" ilişkin genelgesini iptal etti

Bağlar Belediyesinde AK Partili belediye başkanı Hüseyin Beyoğlu ve tutuklu başkan yardımcısı Sıcak Aycıl ve İmar müdürü Fırat Kılıç ile ilgili hazırlanan iddianamede çarpıcı detaylar yer aldı. Mahkeme tarafından kabul edilen ve sanıkların 10 yıla kadar hapislerinin istendiği iddianamede, Fırat Kılıç’ın her ne kadar işçi olarak gözükse de, belediyenin internet sitesinde İmar müdürü olarak görev yaptığı ve toplantılara katıldığı belirtildi. 

213701 741727849 1200X799BAŞSAVCILIĞIN TALEBİ İLE TEKNİK TAKİBE ALINMIŞLAR

İddianamede, Cumhuriyet Başsavcılığın talebi üzerine Diyarbakır 1. Sulh Ceza Hakimliğinin 27 Ekim 2023 tarihinde aldığı karar ile şüpheliler Hüseyin Beyoğlu, Sıddık Aycıl ve Fırat Kılıç’ın kamuya açık yerler ile iş yerlerindeki faaliyetlerinin CMK 140. Madde uyarınca üç hafta süreyle teknik araçlarla izlendiği, gizli olarak ses ve görüntü kaydı alındığı belirtildi. Rüşvet iddianamesinde, Fırat Kılıç ile müşteki Nusret Bekiran’lı arasında yapılan telefon görüşmelerinin kayıtlarına da yer verildi. 

Baglar Belediyesine Rusvet Sorusturmasi Akp Li Baskana Yurt Disi Yasagi GetirildiBAŞKAN BEYOĞLU, “TANIMIYORUM, HABERİM YOK” DEDİ

Savcılık iddianamesinde, belediye başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun 2 Kasım’da savcılıkta verdiği ifadede, müştekiyi tanımadığını ve müştekinin tevhid başvurusundan haberi olmadığını söylediği belirtilerek, “Şüpheli Hüseyin Beyoğlu’nun 31.10.2023 tarihli tape kaydında şüpheli Fırat Kılıç ile birlikte makamına gelen müştekiye , tevhid başvurusunun sonuçlanması için araya koyduğu referansları kastederek, ‘Tüm Türkiye’yi ayağa kaldırmışsınız ayağa, tamam yardımcı olun’ şeklinde sözler sarf etmesinin müştekinin tevhid başvurusu ve aşamalarından haberdar olduğunu göstermesi bakımından şüphelinin savunmasının suçtan kurtulmaya matuf olduğunu ispatlar nitelikte olduğu” belirtildi.

248205"PARA TESLİM EDİLDİ, EVRAK İŞLEME KONULDU"

İddianamede, şüphelilerin müştekiden talep ettiği haksız maddi menfaatin planlı soruşturma işlemi neticesinde müşteki tarafından şüpheli Fırat Kılıç’a teslimi ile aynı gün 4.5 ay işlemsiz kalan evrakın şüpheli Sıddık Aycıl tarafından işleme alınarak encümene sevk edilmesi ve şüpheli Sıddık Aycıl’ın bunun bir tesadüf olduğunu savunmasının hayatın olağan akışına açık bir şekilde aykırı olduğu, görülmektedir denildi. 

Editör: Ferit Aslan