Ferit Aslan

Diyarbakır’dan Basra’ya kadar giderek, Türkiye dışında Suriye ve Irak’ı da besleyen Dicle Nehrinin, yanı başındaki köylerin içme suyu sıkıntısı çektiği belirtildi.  

616X321 Firat Nehrine Siyanur Karistigi Iddiasini Yalanlandi 1657637658957Mezopotamya sınırlarını oluşturan iki büyük nehirden biri olan Dicle, Elazığ’ın Sivrice ilçesinden doğarak Irak boyuncu akıp Şattülarap’ta Basra körfezine kadar 1900 kilometre geçtiği topraklara hayat verir. 

Diyarbakır’ın moda ikonu nerede ? Diyarbakır’ın moda ikonu nerede ?

Image1 Dhb5“BU BİZİM UTANCIMIZDIR”

Türkiye, Suriye ve Irak için yaşam kayanı olan Dicle Nehrinin çıktığı topraklarda içme suyu sıkıntısı çekildiğini söyleyen DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayı Doğan Hatun, “Bu bizim utancımızdır” dedi. 

1200X627 Dicle Nehri Nerede Dicle Nehri Nereden Dogar Nereye Dokulur Ve Hangi Ulkelerden Gecer E1 1676972052432Doğan Hatun, Dicle Nehri üzerinde bulunan Dicle ve Kralkızı barajlarının çevresindeki Dicle ve Eğil ilçelerine bağlı çok sayıda köyde içme suyu sıkıntısının çekildiğini belirterek, “3 devleti besleyen Dicle yanı başındaki köylere bugüne kadar içme suyu götürülmemiş. Bunu bizim utancımız olarak değerlendiriyoruz. Göreve gelir gelmez en başta bu köylerin temiz suya kavuşmasını sağlayacağız” dedi. 

Editör: Ferit Aslan