Özgür Ayaydın

Sıcak ve nemli hava ani bir soğumayla karşılaştığında çok küçük su damlacıkları oluşturur. Havada asılı halde bulunan bu su damlacıkları, görüş mesafesini düşürür ve sisi oluşturur.

AKŞAM BAŞLIYOR

Son günlerde Diyarbakır, akşam saat 18.00 sıralarında yoğun olarak bu hava olayına maruz kalıyor. Akşam saatlerinde yoğun gürülen sis, ertesi günüsaat 11.00’e kadar etkili oluyor.

Diyarbakır'a Uçak

Şimşeklerin dansı tarihi aydınlattı Şimşeklerin dansı tarihi aydınlattı

 UÇAK SEFERLERİNDE İPTALE NEDEN OLUYOR

Görüş mesafesinin azalması dolayısıyla sis özellikle hava ulaşımı olumsuz etkiliyor. Özellikle görüş mesafesinin 400 metrenin altına inmesi durumunda uçak seferleri iptal olurken. sis öncesinde kalkmış olup Diyarbakır’a inemeyen uçaklar ise Elazığ, Mardin veya çevredeki diğer illere yönlendiriliyor.

ÖĞLEN SİS DAĞILIYOR

Diyarbakır’da genel olarak gece başlayan sis, sabah olunca sıcaklık artışı ile azalıp, öğlene doğru ortadan kalkıyor.

Uzmanlar, Diyarbakır’da aralık, ocak ve şubat aylarında çok sık sisli havanın görüldüğünü belirterek, ‘'Yaşanan sis dolayısıyla uçuşların iptal edilmesi durumuyla karşılaşmamak için özellikle bu aylarda 12.00 ve 17.00 saatleri arasında Diyarbakır’a iniş yapacak veya bu saatlerde Diyarbakır’dan kalkacak uçuşların tercih edilmeli.’’ dediler.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Dün akşamdan bu yana etkili olan sisi dolayısıyla gece ve bu sabah karşılıklı olarak yapılması gereken Ankara, İstanbul ve İzmir seferi iptal edildi.

2 uçak da Diyarbakır’a inemeyince çevredeki illerin hava limanlarına yönlendirilmişti.

Editör: Özgür Ayaydın