Meral Özdemir

Diyarbakır'da büyükşehir ve ilçe eş başkan adaylarını ön seçim ile belerlemek için binlerce delegenin katılımı ile ön seçim yapan DEM Partinin büyükşehir belediye eş başkan aday adaylarından ilk turda geçen olmadı. 2'si erkek 4 aday adayı ikinci turda yarışacak. 

Diyarbakır'da 2 gün önce başlayan ve dün sona eren ön seçim için DEM Partinin adaylarını belirlemek için binlerce delege sandık başına gitti. Silvan, Bismil ve Kayapınar ilçelerindeki seçimler  ilk gün iptal edilirken, dün bu seçimlerde yapılarak sonuçlandı. 

P H O T O 2024 01 16 15 56 11Sonuçlara göre Diyarbakır'da DEM Partiden büyükşehir aday adaylığı için başvuran 11 isimden 2 isim ikinci tura kaldı. DBP eski il eş başkanı Garip Kandemir ve eski Bağlar belediye başkanı Cabar Leygara en fazla oyu almalarına rağmen yüzde 50+1 oyu alamadıkları için ikinci tura çıktı. 

Kandemir ve Leygara'yı oy sıralamasında HDP eski milletvekili Nimetullah Erdoğmuş ve Doğan Hatun takip etti. 

Büyükşehir için başvuran kadın aday adaylarından ise Serra Bucak ve Gülşen Özer arasında yarış geçti. Yapılan oylamalar soncu iki adayda ilk turda istenilen sonucu alamayınca kadın eş başkan aday adayların seçimi de ikinci tura kaldı. İkinci turda Serra Bucak ve Gülşen Özer, aday olmak için delegelerin desteğini almaya çalışacak. 

Osman Hamdi Bey'in eserine yansıyan Diyarbakırlıların giyim kültürü Osman Hamdi Bey'in eserine yansıyan Diyarbakırlıların giyim kültürü

Editör: Ferit Aslan