Diyarbakır'ın en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz misafirhanesi, Türkiye’nin farklı illerinden kentte gelerek sağlık kuruluşlarında tedavi gören hasta ve hasta yakınlarına ücretsiz konaklama hizmeti sunuyor. Misafirhane ramazan ayında da sorumluluklarına devam ediyor.  

7 J9 A0270 3000X2000

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet yürüten misfirhane, 136 oda 391 yatak kapasitesi ile Türkiye’deki mevcut örnekleri arasında en fazla kontenjanı olan misafirhane olma özelliği taşıyor. Çevre il ve ilçelerden tedavi için kente gelen ve kalacak yeri olmayanların ücretsiz kalabildiği misafirhanede son bir yılda 100 binden fazla kişi ağırlandı.

Diyarbakır’da hastane bahçesinde uyuşturucu satışı Diyarbakır’da hastane bahçesinde uyuşturucu satışı

7 J9 A0088 3000X2000

Otel konforunda hizmet verilen misafirhanede her gün kahvaltı, akşam yemeği, tüm odalarda kesintisiz sıcak su, wifi, televizyon, buzdolabı, düzenli değişen kişisel temizlik ürünleri ile hijyenik bir konaklama ortamı sağlanıyor. Özel çalışma odaları, ütü odası, çamaşırhane, revir, kafeteryanın bulunduğu misafirhanede tüm hizmetler ücretsiz veriliyor. İsteyenler ücretsiz traş olabiliyor. 

7 J9 A0176 3000X2000

Misafirhane, ramazan ayında da misafirlerine sahur ve iftar imkanı sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi, bu ramazan misafirhanede konaklayan 192 hasta ve hasta yakınına ücretsiz iftar ve sahur veriyor.  

Yemekkk

Tedavi süreci uzun olan vatandaşlar, misafirhanede istedikleri kadar kalabiliyor. Verilen hizmetten dolayı yöneticilere teşekkür eden vatandaşlardan bazıları şunları söyledi:

"4 aydan beri buradayım. Belediyenin bize sunduğu imkânlar sayesinde otele gitmedim, misafirhaneye geldim. Yemeğimiz, çayımız var. Yataklarımız çok düzgün ve temiz. Yıkanmamız için sıcak suyumuz var.Ramazan ayında da iftarımızı ve sahurumuzu burada yapıyoruz."

Editör: HABER MERKEZİ