Meral Özdemir

Babasıyla birlikte yaptığı terzilik mesleğini İstanbul'da önemli bir konuma taşıyan Diyarbakırlı iş insanı,  memleketine fabrika kurma hayalini gerçekleştirdi.

Tailor Stone Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Erol Taş, 30 yıl aradan sonra memleketi Diyarbakır'a dönerek, yıllardır hayalini kurduğu fabrikayı açtı. Terzilikle başladığı mesleğini İstanbul'da önemli bir konuma taşıyan Taş, kardeşleriyle birlikte yönettiği fabrikada birçok dünya markası için üretim yapılıyor.

DÜNYACA ÜNLÜ MARKALARIN TALEPLERİNİ KARŞILIYOR

Kot Fabri̇kasi

İstanbul'daki kot fabrikalarına ilave olarak, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi 2. etapta 7 bin 500 metrekarelik kapalı alanda yeni bir üretim tesisini faaliyete geçiren Taş, kurulan fabrikada dünyaca ünlü markalar için üretim yaptıklarını belirtti.

Taş, hazır giyim sektöründe dünya markalarının stratejik üretim ortağı olmayı vizyon edindiklerini ifade etti.

İnsana ve teknolojiye yapılan yatırımlarla, düşük maliyetlerle kaliteli üretim gerçekleştirerek sektörde öncü olmayı hedeflediklerini vurgulayan Taş, müşteri memnuniyetini en üst düzeyde sağlamayı, çevre bilincini oluşturmayı ve toplumsal sorumlulukları yerine getirmeyi misyonları arasında sıraladı.

Kot5

Diyarbakır Valiliği işe alım duyurusu yaptı Diyarbakır Valiliği işe alım duyurusu yaptı

Taş, bölgesel ve kişisel değerlere önem vererek yollarına devam etmek istediklerini belirterek, müşteriler ve üretim ortakları ile karşılıklı sürdürülebilir büyüme sağlamayı, sosyal sorumluluk ilkeleriyle uluslararası alanda belirleyici olmayı, sektöre yeni ürünler sunarak lider konumda olmayı hedeflediklerini söyledi. 

Bilişim teknolojilerini tedarik zinciri boyunca entegre ederek müşteri servis ihtiyaçlarına hızlı ve etkili cevaplar vermeyi amaçladıklarını ifade eden Taş, ulusal ve uluslararası alandaki rekabet gücünü artırmayı amaçladıklarını kaydetti.

Taş, ''Diyarbakır'a hep bir fabrika kurma hayalimiz vardı. Memleketimize bir fabrika kurup, iş imkanı yaratmayı istiyorduk. 30 yıllık hayalimizi gerçekleştirdik. Burada işi büyütmek, daha fazla istihdam yaratmak ve ekonomiye  katkı sağlamayı hedefliyoruz'' dedi.

Editör: Meral Özdemir