Cilt bakımında doğal ürünlerin yeri her zaman ayrıdır. Bu ürünler arasında domates, içerdiği C vitamini, antioksidan ve likopen gibi maddeler sayesinde cildin sağlığı için çok faydalıdır. Peki, bu faydalı meyveyi bir de kil ile birleştirerek cildinize doğal bir bakım yapmayı denediniz mi?

DOMATESLİ KİL MASKESİ NEDİR? 

Domatesli kil maskesi, cildinizi temizleyen, canlandıran ve parlaklaştıran doğal bir yöntemdir. Ciltteki lekeleri, sivilceleri, kırışıklıkları ve güneş hasarlarını azaltır. Cildin nem dengesini sağlar, gözenekleri sıkılaştırır, cildi yumuşatır ve parlaklık verir.

MALZEMELER

 Domatesli kil maskesi yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

Nasırları ve ayak mantarını doğal yöntemlerle yok etmenin yolları Nasırları ve ayak mantarını doğal yöntemlerle yok etmenin yolları
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı kil (yeşil kil veya hindistancevizi kili)

YAPILIŞI 

Domatesli kil maskesinin yapılışı ise şöyledir:

  1. Domatesi yıkayın ve kabuklarını soyun. Küçük parçalara kesin.
  2. Bir kabın içinde domatesleri püre haline getirin. Blender veya rende kullanabilirsiniz.
  3. Püre haline getirdiğiniz domateslere 2 yemek kaşığı kil ekleyin. Karışımın krema kıvamına gelmesi için iyice karıştırın.
  4. Hazırladığınız maskeyi yüzünüze ve boynunuza göz çevrenize gelmeyecek şekilde sürün. Maskeyi yüzünüzde 15-20 dakika kadar bekletin.
  5. Süre dolduktan sonra maskeyi yüzünüzden ılık su yardımıyla çıkarın. Cildinizi kurulayın ve nemlendirici sürün.

Domatesli kil maskesini haftada bir kez uygulayabilirsiniz. Bu maske, cildinizi temizler, canlandırır ve parlaklaştırır. Ayrıca cildinizi yumuşatır ve sıkılaştırır. Domatesli kil maskesi ile cildinize doğal bir bakım yapmış olursunuz. Unutmayın, cilt bakımı düzenli yapıldığında etkisini gösterir. Kendinize ve cildinize zaman ayırın, doğanın sunduğu bu mucizevi maskenin keyfini çıkarın!

Editör: Ayşegül Yaşar