Yazdığı politik şarkılarla bilinen ve bu nedenle 2008 yılında şarkılarının radyo ve televizyonlarda yayımlanması Tunus hükümeti tarafından yasaklanan Mathlouthi, Newroz'da konser vermek için geldiği Diyarbakır'da tarihi ve turistik yerleri de gezdi. Mathlouthi, 500 yıllık geçmişi bulunan tarihi Deva Hamamı'na giderek burada pandemi zamanında yazdığı "Holm" (Bir Rüya) isimli şarkısını seslendirdi. O anlar, sanatçı Dinçer İşgel tarafından sosyal medya hesabından paylaşıldı. Sanatçının, tarihi mekandaki performansı kısa sürede birçok beğeni aldı.

2010 yılında başlayan Arap Baharı'da Tunus'ta bulunan Matlouthi, sokak protestoları sırasında "Kelmti Horra" şarkısını seslendirirken görüntülenmiş ve videosu kısa zamanda bir çok kişi tarafından paylaşılarak adeta isyanın marşı hâline gelmişti. 

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen "5. İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali"nde de sahne alan sanatçı, Deva Hamamı'nda seslendirdiği ve Türkiye'de de sevilen "Holm" adlı şarkısının hikayesini de anlattı. 

Diyarbakır’da hastane bahçesinde uyuşturucu satışı Diyarbakır’da hastane bahçesinde uyuşturucu satışı

"MÜZİK, KOVİD-19 ZAMANINDA EN GÜÇLÜ VASITA HALİNE GELDİ"

Anadolu Aajnsı'na konuşan başarılı sanatçı Mathlouthi, 2020'de kaydettiği "Holm" (Bir Rüya) şarkısının Türkiye'de ve dünyada çok sevildiğine işaret ederek, şarkının hikayesine ilişkin şunları söyledi:

"Holm şarkısını Kovid-19'un ilk günlerinde yazmıştım. Müzik o zamanlarda birbirimizle irtibat kurmak için en güçlü vasıta haline gelmişti. Süreç bizim için çok acılı geçmiş olmasına rağmen bu virüsle savaşmak için en azından elimizde müzik olduğunu düşünüyordum. Bu yüzden yazdığım şarkı, dinleyiciler için çok şey ifade etti. Şarkıda mücadele mesajı vermenin yanı sıra hayatımızdaki tüm olumsuzlukların üstesinden gelip daha iyi bir dünya yaratabileceğimizi vurguladım."

Editör: HABER MERKEZİ