Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçlarına göre kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), tercih işlemlerinin başladığını duyurdu. Adaylar, tercihlerini ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yapabilecek. Peki, tercihler ne zaman bitecek? Hangi adaylar başvurabilecek? İşte detaylar.

EKPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTECEK?


EKPSS sonuçlarına göre kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacak. Tercih işlemleri, 19 Ocak Cuma günü saat 23.59'da sona erecek. Adaylar, tercihlerini ÖSYM'nin internet sitesi https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabilecek. Tercih ücreti olarak 20 TL alınacak. Adaylar, tercih ücretini ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "Ödemeler" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırabilecek.

Çok ölü var dedi, mezarlığa ambulans istedi Çok ölü var dedi, mezarlığa ambulans istedi

EKPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Atamaların EKPSS puanı ve kura yöntemiyle gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, tercih işlemlerinin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapılabileceği bildirildi.

BAKAN GÖKTAŞ DUYURMUŞTU

2024 yılı bütçesi görüşmeleri ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni yılda yapılacak atamalarla ilgili konuşmuştu. Göktaş, "Yeni yıl ile 2 bin 392 engelli vatandaşımızın atamasını daha gerçekleştireceğimizin müjdesini paylaşmak isterim. Böylece bu yıl kamuda 4 bin 715 engelli vatandaşımızın istihdamını sağlamış olacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Ayşegül Yaşar