Ferit Aslan

İlk kez Diyarbakır’da, “Eş Başkanlık” için ceza verildi İlk kez Diyarbakır’da, “Eş Başkanlık” için ceza verildi

Asgari ücrete yapılan yüzde 50’ye yakın artıştan sonra, iğneden ipliğe her şeye zam gelirken, gözler her haneyi etkileyecek elektrik zammına çevrildi. Seçimden sonraya bırakılan zammın oranı ile herkesi fena çarpacağı ileri sürüldü.

Türkiye’de milyonları ilgilendiren asgari ücrete yılbaşından yapılan artıştan hemen sonra başta akaryakıt ve gıda ürünleri olmak üzere adeta her şeye zamlar yapıldı. Tüm haneleri etkileyecek olan Elektrik zammının ise seçimden sonraya bırakıldığı görüldü. 

Elektrige Zam Geliyor 1695940924“MALİYETİN ALTINDA FATURA ÖDÜYORUZ”

DEDAŞ Genel Müdürü Yaşar Arvas, CEGA Medyanın elektriğe zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili sorusu üzerine, “Zam gelip gelemeyeceğini bilemem ama şunu söyleyebilirim. Enerji sektöründe maliyet çalışmasına göre zamlar yapılır. Şu anda evlerimizde tükettiğimiz enerjiye ödediğimiz para üretim maliyetlerinin çok altındadır” dedi. 

Yasar Arvas

Genel Müdür Arvas, dağıtım şirketleri olarak zam gelip gelmeyeceğini ve tarifeyi kendilerinin belirlemediğini de ifade ederek, “EPDK’nın Bakanlık ile belirlediği bir şey. Bizi de zam yapılacaktan bir gün önce bilgi ulaşıyor. Yarın zam olacaksa bize gece yarısı mesaj geliyor. Yarından itibaren geçerli olan fiyatlar şunlardır diye. Oda bize değil, perakende şirketine geliyor” dedi. 

“ASGARİ ÜCRET ARTIŞINI ERİTECEK BİR ZAM BEKLENİYOR”

Enerji piyasasının uzmanları ise normalde yılda 3-4 kez yapılan elektrik zamlarının bu yıl yapılmadığını ifade ederek, “Normalde 1 Ocakta zam yapılması bekleniyordu. Ama içimden önce olduğu için bu zam yapılmadı. Seçimden sonra yani 1 Nisan’da asgari ücret artışını eritecek büyük bir zam bekliyoruz. Doğal gaz ve enerji maliyetleri hesaplanarak yapılacak zam oranını yüksek olmasını bekleniyor” diye konuştu. 

Editör: Ferit Aslan