Evliliklerde çiftlerin birbirini anlaması, dinlemesi ve doğru iletişim kurması çok önemlidir. Ancak evliliklerde yaşanan tartışmalar ve çatışmalar çözülmediğinde evliliklerde sorunlar artar. Üstü kapanan sorunlar ileride daha büyük problemlere yol açar. Bu durumda da evliliğiniz kötü gider. Kendini mutsuz, huzursuz ve yalnız hissedersiniz. Evliliğinizin kötü gittiğini düşünüyorsanız eşinizle aranızdaki sorunları çözmek için harekete geçmeniz gerekir. Kötü giden evliliği düzeltmek için ipuçlarını siz  okurlarımız için derledik.

1. MUTLU ANLARINIZI DÜŞÜNÜN

İki farklı insanın zaman zaman anlaşabilmesi çok zordur. Bu sebeple de evliliklerde fikir ayrılıkları ve çatışmalar yaşanır. Böyle durumlarda kavgaları büyütmek yerine birlikte ne kadar mutlu olduğunuzu hatırlayın. Sevgiliyken ya da yeni evliyken ne kadar heyecanlı olduğunuzu, çok mutlu olduğunuzu aklınıza getirin. Aslında birbirinizi ne kadar severek evlendiğinizi ve evliliğiniz için birlikte gösterdiğiniz mücadeleyi aklınızdan çıkarmayın. Birlikte geçirdiğiniz keyifli anları düşündükçe sorunlarınızı çözmeniz daha kolay hale gelir.

2. KAVGALARI UZATMAYIN

Eşinizle şiddetli bir kavga etmiş bile olsanız, bir köşeye çekilip ilk adımın ondan gelmesini beklemek ya da sinirlerinize hakim olamayıp tartışmaya devam etmek, ilişkinizi oldukça yıpratır. Kavga sonrası eşinize ve kendinize biraz zaman tanıyın. Kavganın ardından bir süre bekleyin ve eşinizle güzel bir şekilde konuşmayı deneyin. Uzlaşamadığınız noktalar için çözüm önerileri üretin. Sakin cevaplar vererek konuştuğunuzda ve kavgaları uzatmadığınızda evliliğinizin zarar görmesini engellersiniz.

3. ÖZÜR DİLEMEKTEN ÇEKİNMEYİN

"Seni seviyorum" cümlesi bir ilişkide ne kadar önemliyse "Özür dilerim" cümlesi de en az onun kadar önemlidir. Kimse yaptığı hataları kabullenmek istemez. Ancak bazı anlarda iyi analiz yaparak hataları kabul etmek gerekir. Evliliğinizin ve aranızdaki ilişkinin her şeyden önemli olduğunu unutmayın ve özür dilemeyi bir gurur meselesi haline getirmeyin.

4. YENİ BAŞLANGIÇLAR YAPMAK İÇİN HAREKETE GEÇİN

Nasırları ve ayak mantarını doğal yöntemlerle yok etmenin yolları Nasırları ve ayak mantarını doğal yöntemlerle yok etmenin yolları

Kötü giden evlilikteki sorunları düzeltmenin en kolay yollarından biri eşinizle birlikte yeni başlangıçlar yapmaktır. Evliliğinizdeki monotonluktan hemen kurtulmayı deneyin. Yeni tanıştığınızda ya da sevgiliyken geçirdiğiniz zamanları hatırlayın ve birlikte böyle planlar yapın. Dışarı çıkın sosyalleşin. Hep görmek istediğiniz ancak bir türlü fırsat bulup göremediğiniz yerleri gidin. Birlikte hayatınıza dair yeni başlangıçlar yapmak ikinize de çok iyi gelir. Böylece aranızdaki aşkı ve sevgiyi hatırlama fırsatı yakalarsınız.

Evliliğinizin kötü gidişatını durdurmak için bu ipuçlarını uygulayın ve eşinizle aranızdaki bağı güçlendirin. Evliliğinizin değerini bilin ve eşinize karşı saygılı, sevgili ve anlayışlı olun. Unutmayın, evlilik bir ekip işidir ve iki tarafın da çabası gerektirir.

Editör: Ayşegül Yaşar