Kadın şoför erkeklere taş çıkartıyor Kadın şoför erkeklere taş çıkartıyor

Türkiye, geçen hafta sonu yaşanan sel ve fırtına felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken, yeni bir tehlikeyle karşı karşıya. Emekli Meteoroloji Genel Müdürü, geçen haftaki felaketi günler öncesinden sosyal medya hesabından duyuran isimdi. Şimdi de bu hafta sonu için yeni bir uyarıda bulundu. Uzman isim, kuvvetli fırtına, kuvvetli yağış, kar yağışı ve soğuk havanın 81 ili de etkileyeceğini belirterek tedbir alınması konusunda uyardı.

Türkiye, geçen hafta sonu sel ve fırtına felaketine maruz kaldı. Türkiye genelinde 9 kişi hayatını kaybederken, 11 kişi de kayıplara karıştı. Zonguldak’ta mendireğe çarparak ikiye bölünen yük gemisinin mürettebatlarından birisi ölmüş, 11 denizci de kayıplara karışmıştı. Bu felaketi önceden tahmin eden ve sosyal medya üzerinden uyarıda bulunan uzman isim ise emekli Meteoroloji Genel Müdürü idi.

Emekli Meteoroloji Genel Müdürü, bu hafta sonu için de alarm verdi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kuvvetli fırtına, kuvvetli yağış, kar yağışı ve soğuk havanın hepsinin birden Türkiye’yi vuracağını söyledi. Bu durumun geçen haftaki felaketin tekrarı olabileceğini belirterek, vatandaşlardan tedbirli olmalarını istedi.

İSTANBUL’DA DA LODOS, YAĞMUR VE KAR

İstanbul’da da hava durumu pek iç açıcı değil. Cumartesi günü kuvvetli lodosun etkili olacağı ilde yağmur da bastıracak. Pazar günü ise hava sıcaklıkları bir anda düşecek ve peşinden kar yağışı gelecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, olası olumsuzluklara karşı hazırlıklarını tamamladığını duyurdu.

Editör: Ayşegül Yaşar