Güneydoğu'nun çeşitli illerinde meydana gelen olaylarda 2 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

MARDİN

Nusaybin ilçesi İpekyolu güzergahı Midyat Kavşağı’nda 33 DDP plakalı tır, sürücüsünün kontrolünden çıkarak 34 CTR 193 ile 33 DLM 20 plakalı otomobile ve plakası öğrenilmeyen minibüse çarptı. Tır, bir işyerinin duvarına çarparak durdu.

Minibüste yaralanan iki kişi, 112 Acil Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardandan Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırıldı.

-Kızıltepe ilçesi Yeni Mahalle Şanlıurfa Caddesi'nde kuyumculuk yapan S.A., iş yerine gelen maskeli kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Ayağından yaralanan S.A., Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

-Kızıltepe Tepebaşı Mahallesi 606. Sokakta İzzeddin Dilkeş’ten (27) haber alınmaması üzerine durum 112 Acil Çağrı Merkezine bildirildi. İhbar üzerine adrese polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler kapının açılmaması üzerine balyoz yardımıyla içeri girerken Dilkeş'i yatağında hareketsiz olarak buldu.

-Kızıltepe ile Artuklu ilçeleri arasındaki kKarayolu üzerinde bulunan enerji şirketine ait Trafo Merkezi’ne giden işçiler, güvenlik görevlisi Ali Öncü’nün (47) yerde hareketsiz yattığını görerek, durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi.

Öncü’nün cenazesi otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı. 

DİYARBAKIR 

Silvan'a bağlı kırsal Yayıklı Mahallesi'nde, tutuklu, hükümlü ve askeri personellerin bulunduğu 34 JF 0656 plakalı cezaevi nakil aracı, sürücüsünün kontrolünden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada, 4’ü askeri personel, 16’si tutuklu ve hükümlü olmak üzere 20 kişi yaralandı.

-Merkez Kayapınar ilçesinde Mehmet K. yönetimindeki 21 EN 834 plakalı minibüs, Diyarbakır-Elazığ karayolu Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kavşağı'nda kontrolden çıkarak bir markete girdi.

Kazada, marketin önünde ve içerisinde bulunan 5 öğrenci yaralandı.

-Kırsal Hantepe Mahallesinde 8 Ocak saat 10.00 sıralarında akrabasını ziyaret etmek için evinden ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Abdulrezak Kılınç’ın bulunması amacıyla çalışmalar sürüyor. 

Bugün yapılan aramalarda, Kılınç’ın cep telefonu bulundu.

Huzur Çiftliği Belgeseli dünyada çok sayıda festivalde beğeni topladı Huzur Çiftliği Belgeseli dünyada çok sayıda festivalde beğeni topladı

Aramalar, jandarma, AFAD, Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekiplerince sürdürülüyor.

ŞANLIURFA 

Siverek Mehmetçik Kavşağı'nda ana yola girmeye çalışan bir otomobile, Diyarbakır yönünden gelen başka bir otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle araçlar kaldırımda park halinde bulunan başka bir araca çarparak durdu. Meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.

-Merkez Eyyübiye ilçesi Büyükyol Mahallesi'nde Ali Y. (15), kullanılmayan bir kuyuya düştü. 

İtfaiye ekiplerinin çalışmasıyla Ali Y. kuyudan çıkarılarak Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.


 

Editör: EYYUP KAÇAR