Güneydoğu'da meydana gelen çeşitli olaylarda 4 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.

MARDİN 

Artuklu Kırsal Yaylı Mahallesi’nde sabah namazına giden vatandaşlar, cami bahçesinde bir bebek olduğunu gördü. Durumun bildirildiği jandarma ve sağlık ekiplerinin incelemesinde öldüğü belirlenen erkek bebek, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yola çıktı, Diyarbakır'da 21 kat artacak Yola çıktı, Diyarbakır'da 21 kat artacak

-Artuklu-Kızıltepe karayolu İlçe Jandarma Komutanlığı mevkiinde, sürücüsünün adı henüz öğrenilemeyen 35 AKT 023 plakalı cip, Bilal Önder'in (22) kullandığı 47 ACT 625 plakalı motosikletle çarpıştı. Kazada ağır yaralanan Önder, kaldırıldığı Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde kurtarılmadı.

-Yeşilli Şirinevler Mahallesi'nde 23 ABC 993 plakalı otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada yaralanan, M.A. (43), M.B. (45), B.B. (19) ve M.B. (22)  Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

-Artuklu, kırsal Kuyular Mahallesi'nde Acar ve Çalışkan aileleri arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Kavgada Abdullah, Abdulhalit, Suat, Vefa, Kenan ve Zerga Acar ile Ahmet, Abdulilah ve Behiye Çalışkan yaralandı.

BATMAN

Gercüş ilçesine bağlı Kayapınar Beldesinde emekli güvenlik korucusu İsmail E.'yi (51) evinde hareketsiz bulan yakınları durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler İsmail E.’nin hayatını kaybettiğini belirledi. İsmail E.’nin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için cenazesi otopsi yapılmak üzere Gercüş Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

DİYARBAKIR 

Sur ilçesi Hazreti Süleyman Camii yerleşkesinde Remziye Demir (7), merdivenlerden tarihi surlara çıkarken dengesini kaybederek aşağı düştü. Demir, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.

-Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi Millet Bahçesi içinde ismi öğrenilemeyen şüpheli, tartıştığı A.U.'ya (26) ateş etti. O sırada yoldan geçen M.Ö. (40) ve park halindeki hafif ticari araç, kurşunların hedefi oldu. İki yaralı, kentteki hastanelere sevk edildi. 

GAZİANTEP 

Şahinbey İlçesi Yeditepe Mahallesi'nde, iddiaya göre, Eyüp Turan Karabağ (34) henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı eşi Bahar Karabağ'ı (31) elindeki tabanca ile kafasına ateş ederek öldürdü.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, kafasından vurulan Bahar Karabağ'ın hayatını kaybettiğini belirledi.

Hayatını kaybeden 2 çocuk annesi Bahar Karabağ'ın cenazesi olay yeri ve Gaziantep Adli Tıp Kurumunda tamamlanan işlemlerinin ardından defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi.

Olay sonrası gözaltına alınan katil zanlısı koca, emniyetteki ilk ifadesinde olayın tabancasını temizlerken kazara meydana geldiğini iddia etti. 

ŞANLIURFA

Suruç İlçesine bağlı Mürşitpınar Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda, Sezai B. ile Medine Ş.'nin düğünü başladıktan yaklaşık 1 saat sonra F.B., iddiaya göre üvey ağabeyi ile yaşadığı miras kavgası nedeniyle yeğeninin düğününü bastı.

Düğün salonunun kapısından içerideki konukların üzerine rastgele ateş açtığı iddia edilen şüpheli, 3 kişiyi yaraladı. İhbar üzerine olay yerine giden sağlık ekipleri, yaralıları ambulansla Suruç Devlet Hastanesine kaldırdı. F.B. gözaltına alındı.

ADIYAMAN

Çelikhan karayolu Palanlı mevkiinde Furkan E'nin kullandığı 02 HD 449 plakalı otomobil, istinat duvarına çarpı. Kazada sürücü yaralandı.

(Haber Merkezi)

Editör: EYYUP KAÇAR