Güneydoğu'nun çeşitli illerinde meydana gelen olaylarda 6 kişi öldü, 38 kişi yaralandı.

DİYARBAKIR 

Ergani ilçesinin Aşağı Kuyulu Mahallesi'nde Hacı Şeker kontrolündeki 21 DZ 506 plakalı otomobil, plakası öğrenilemeyen çöp kamyonuna arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil içindeki sürücü Hacı Şeker, Mehmet Şeker, Mehmet Avşar ve Murselin Avşar yaralandı. 

Ergani Devlet Hastanesine kaldırılan. Mehmet Avşar ve Murselin Avşar kurtarılamadı. Yaralı Hacı Şeker ile Mehmet Şeker’in durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

-Mardin-Diyarbakır arası yolcu taşıyan 34 FNA 870 plakalı minibüs, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlandı.

Kazada yaralanan 4’ü ağır 16 yolcu, Çınar Devlet Hastanesi ile Diyarbakır'daki hastanelere kaldırıldı.

ŞIRNAK 

Silopi ilçesinin Cevizli köyünde odun toplayan Umut Unat (22), arkadaşı A.T.'nin elindeki silahtan çıkan kurşunla karın bölgesinden ağır yaralandı. 

Şırnak Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Unat, hayatını kaybetti. 

Osman Hamdi Bey'in eserine yansıyan Diyarbakırlıların giyim kültürü Osman Hamdi Bey'in eserine yansıyan Diyarbakırlıların giyim kültürü

SİİRT 

Kurtalan ilçesi Şenköy yolunda sürücüsü ve plakası öğrenilmeyen transit, 12 AL 946 plakalı otomobil ile çarpıştı. Haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan olmadı.

MARDİN 

Kızıltepe ilçesinin Bahçelievler Mahallesi’nde anne G.K., çocukları L.K., H.K., C.K. M.K. ve E.R.K. karbonmonoksit gazından zehirlendi.

Hastaneye kaldırılan anne ve çocuklarınmın  tedavisi sürüyor.

-Nusaybin Durakbaşı Akarsu mevkisinde mazot tankeri, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarptı. Kazada, yaralanan sürücü Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.

-Nusaybin ilçesi İpekyolu Caddesinde 34 DPS 378 otomobil ile başka bir otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı.

Yaralılar, Nusaybin Devlet Hastane'sine kaldırıldı.

GAZİANTEP

Gaziantep'in Yavuzeli ilçesi Büyükkarakuyu köyü çıkışında 16 yaşlarındaki M.K.  babasına ait araçla 5 arkadaşını da yanına alarak gezmeye çıktı.Kontrolden çıkan araç takla attı. Kazada sürücü M.K. ve ismi öğrenilemeyen bir arkadaşı hayatını kaybetti.

Yaralı 4 kişinin tedavisi sürüyor.

ŞANLIURFA

Birecik ilçesine bağlı Yeşildağ Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle 5 kişi, aralarına aldığı bir kişiyi, yol kenarında öldüresiye dövdü. Ölümüne dayak yiyen şahıs, bulduğu ilk fırsata kaçmayı başardı. Şahsın dayak yediği anlar ve kaçması cep telefonu kamerasına yansıdı.

Daha önce Şanlıurfa’nın Hilvan ve Siverek ilçelerinde sürekli görülen domuzlar bu defa Suriye sınırındaki Ceylanpınar ilçesinde de görüldü. 

Sınıra yakın bölgede görülen 2 yetişkin domuz, tarlaların içerisinde ilerledi. Domuzların geldiğini gören bir çiftçi iş makinesine binerek kovaladı. Bir süre bölgede dolaşan domuzlar daha sonra gözden kayboldu.

-Şanlıurfa - Bozova karayolundasürücüleri henüz belirlenemeyen 33 AJP 917 plakalı otomobil ile 27 NP 284 plakalı otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle 27 NP 284 plakalı araç devrildi. Kazada yaralanan sürücüler, olay yerine gelen sağlık ekiplerince kentteki hastanelere kaldırıldı. 

BATMAN 

Merkez Şafak Mahallesinde 34 BVV 204 plakalı otomobil ile 34 KU 2119 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada, 2 kişi yaralandı. 

ADIYAMAN

-Besni ilçesinin Pınarbaşı Mahallesi'nde yolda yürüyen Abdurrahman Coşkun'a sürücüsünün kimliği ve plakası öğrenilemeyen otomobil çarptı.

Ağır yaralanan Coşkun, sağlık ekiplerince Besni Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Coşkun, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılmadı.

Editör: EYYUP KAÇAR