Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü Öğrenci Evleri J Blokta, Bilgisayar Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Ayşegül Tayyar, hayatını kaybetmiş halde bulundu.

Hacettepe Dayanışma Ağı, sanal medyadan yaptığı açıklamada, olayın takipçisi olacağını duyurdu. Barınamıyoruz Hareketi de sanal medyadan Tayyar’ın intihar ettiğini belirtti. Paylaşımda, “Hacettepe Beytepe Yurdu J blokta kalan Bilgisayar Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi bir arkadaşımızın intihar ettiği haberini aldık. Ailesinin ve tüm arkadaşlarımızın başı sağolsun. Sürecin takipçisiyiz.” ifadeleri yer aldı.

Üniversite rektörlüğü yaptığı açıklamada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını duyurdu.

Mardin'deki tarihi kilisede Paskalya ayini düzenlendi Mardin'deki tarihi kilisede Paskalya ayini düzenlendi

Bir ayda dört öğrenci intiharı

Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi İ.Z.K, 30 Ekim tarihinde yurt odasında ölü bulunmuştu.

Anadolu Üniversitesi öğrencisi Resul Alan 14 Ekim’i 15 Ekim’e bağlayan gece, kampüste bulunan yemekhane önünde intihar etmişti. İlköğretim matematik öğretmenliği okuyan Resul Alan'ın cebinden çıktığı iddia edilen 3 sayfalık notta, geçim sıkıntısı yaşadığını belirtmiş, arkadaşları da bu durumu doğrulamıştı.

Ondan önceki haftalarda, Eskişehir Mükrime Hatun Kız KYK yurdunda Sezen isminde bir üniversite öğrencisi de intihar etmişti. (Kaynak: MA)

Editör: Nazmi Kahraman