Ferit Aslan

Yeşil sahalarda hakem dövülmesi olayı Ankaragücü maçı ile bir kez daha gündeme gelirken, tanınmış bir iş insanın 19 yıl önce hakem dövdüğü için ne vekil nede başkan adayı olamadığını biliyor muydunuz? 

Mardin’de, 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde bağımsız olarak giren iş insanı Süleyman Bölünmez büyük bir oy farkı ile parlamentoya girdi. Bölünmez aynı zamanda büyük desteklerde bulunduğu ve Mardinspor’un da onursal başkanlığını yaptı. 

MAÇTAN SONRA HAKEMİ TOKATLADI

Mardinspor’un 2. Lig A Kategorisinde 19 Ekim 2005 tarihinde karşılaştığı Antalya maçında Bölünmez, maçın sonunda maçın orta hekimi Kamil Biricik’i tokatladı. Antalyaspor’un 3-0 kazandığı maçtan sonra yaşanan olay o dönemde medyada geniş yer aldı. 

Antalyaspor’un o dönem teknik direktörü olan Yılmaz Vural yaptığı açıklamada, 'Hayret edilecek bir misafirperverlik örneği ve insanı dehşete düşürecek bir olayı, ikisini birden yaşadık. Biz Mardin'e özel uçakla 108 kişi gittik Mardin Başkanı olan Süleyman Bölünmez tüm kafileyi, akıl almaz bir ilgi ile karşıladı ve bonkörlükle ağırladı. Ama maalesef maç sonrası olaylar doğrudur, keşke yaşanmamış olsaydı. Oradan o 'güzel ağırlanmanın anılarıyla ayrılmış olsaydık” demişti. 

650X344 O Bir Mardin Sevdalisi Mardinlilerin Suleyman Babasi 1524426881633

HAKEME TOKAT, VEKİLLİK BAŞVURUSUNU ENGELLEDİ

Hakeme tokat attığı zaman bağımsız milletvekili olduğu için dokunulmazlığı nedeniyle yargılanamayan Süleyman Bölünmez, 12 Haziran 2011 seçimlerinde yeniden bağımsız aday oldu ama bu kez 3 bin oy ile seçimi kaybetti. 

Bölünmez, 7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Partiden Mardin’de 2. Sıra milletvekili adayı olarak başvururken, YSK, hakem dövmekten verilen 30 ay hapis cezasının kesinleşmesi nedeniyle başvurusunu kabul etmedi. AK Parti Bölünmez yerine kızı Ceyla Bölünmez’i 2. Sırada aday yaptı ve Bölünmez seçildi. 

Unknown-76

ZAMAN AŞIMINA UĞRADI AMA SİLDİRMEDİ

Süleyman Bölünmez’e hakem tokatlamaktan verilen ceza, 10 yıllık zaman aşımına uğrarken, Bölünmez’in Adli Sicil kurumuna başvurarak bu sicil kaydını sildirmemesi nedeniyle 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler içinde başvuramadığı ortaya çıktı.

Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu

Mardin eski bağımsız Milletvekili ve iş insanı Süleyman Bölünmez’in, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesinin planlandığı ancak, karşısına çıkan silinmeyen sabıka kaydı nedeniyle bir kez daha aday olamadığı öğrenildi. 

Editör: Ferit Aslan