Nazmi Kahraman / Özel Haber

Kokusuz bir vücut sızıntısı olan terin neden koktuğunu hiç merak ediyormusunuz?

Uzmanından kritik uyarı: Ritim bozukluğu ölüm nedeni olabiliyor Uzmanından kritik uyarı: Ritim bozukluğu ölüm nedeni olabiliyor

Ter kokmak herkes için oldukça hoş olmayan bir durum. Ancak kokunun terden değil, başka nedenlerden koktuğunu çoğu kişi bilmez. Çünkü vücudumuzun ürettiği bu sıvı kokusuz.

Terlemek, vücudun ruhsal ve fiziksel olarak verdiği tepkilerden sadece biridir.  Gündelik yaşamda özellikle yaz aylarında ya da spor yaparken, vücut ısısını dengelemek için ter bezlerimiz normalden daha fazla çalışır. 

Çoğu insan ter bezlerini dahi aldırmaya kadar giderken, bazı kişiler de bu durumu deodorant ve vücut spreyi ile gidermeye çalışıyor.

KOKUNUN NEDENİ

Vücut ısımız yükseldiğinde, sinir sistemi ter bezlerine çalışmaları için sinyal gönderir ve ter vücudumuzu soğutarak sıcaklığın dengelenmesi için harekete geçer.

Vücudumuzu soğutmaya dönük devreye giren ter bezlerinin ürettiği bu sıvı aslında kokusuz. Kokusuz olan ter, kıyafetlerin ıslak kalması, birbirine sürtünmesi ve ısınması sonucunda yağ ve besinler ciltte yaşayan bakterilerle birleşerek kötü kokuya neden oluyor.

TER KOKUSU NASIL ÖNLENİR

Günlük duş rutinini aksatmadan gerekli vücut losyonları kullanılarak bakım yapılmalıdır. Cilt tipinize uygun olarak seçeceğiniz duş jelleri ve sabunlar vücuttaki bakterilerin yok olmasına neden olur. Bu sayede terleseniz dahi kötü koku oluşumunun önüne geçersiniz.

Editör: EYYUP KAÇAR