İsmailağa Cemaati, Cübbeli Ahmet Hoca’nın tarikata ve hizmetlere zarar veren söz ve davranışları nedeniyle onu reddettiğini açıkladı. Cübbeli Ahmet Hoca, daha önce cemaatin taleplerini kabul etmezse önemli itiraflarda bulunacağını belirtmişti.

Cübbeli Ahmet, geçtiğimiz günlerde yayınladığı “Köprüden önce son çıkış” isimli videosunda, cemaatin taleplerini kabul etmezse önemli itiraflarda bulunacağını söylemişti. Cübbeli, 27 Mart Çarşamba 22:30’a kadar süre vermişti.

Cübbeli Ahmet, daha sonra kalp rahatsızlığı sebebiyle hastaneye kaldırılmıştı.

İsmailağa’dan bugün yapılan açıklamada ise Cübbeli Ahmet’in talepleri reddedildi. Cemaatin sosyal medya hesabından, Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yerine geçen Hasan Kılıç’ın bir videosu da paylaşıldı.

"Şeyhimiz Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimiz Cübbeli Ahmet Hoca’yı Reddetti" denilen açıklamada şu maddeler dikkat çekti:

1-Tarîkatımızın Mahremini Ortaya Saçmıştır

2-Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin Ailesini Hedef Almıştır

Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında bölge birincisi olan Muhammed Türkiye finaline hazırlanıyor Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında bölge birincisi olan Muhammed Türkiye finaline hazırlanıyor

3-Hasan Efendi Hazretlerimize Hürmetsizlik Etmektedir

4- Cemaati Dağıtmak İçin Çalışmaktadır

-Râbıta, Dağıtma Projesinin Bahanesidir

-Cemaatimizin Hocalarını Hedef Göstermektedir

-Cemaati Dağıtmanın İlk Adımı Olarak Tarîkatı Bölmeye Çalışmaktadır

-Cemaatimizin Gözden Düşmesine Sebep Olmaktadır

-Kitleleri Korkutarak Hakikati Perdelemektedir

Açıklama şu şekilde bitirildi:

Bizler, dünya durdukça ayakta kalacağına inandığımız medrese-tekke birlikteliğiyle devam eden irşâd faaliyetlerimizin kesilmemesi için hocalar yetiştirmeye, geleceğin âlimlerini ümmet-i Muhammed’e hediye edecek müesseseler inşa etmeye devam ediyoruz. Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin mirası olan mukaddes yolu muhafaza için, yüce tarîkata ve büyük davaya zarar getirecek söz ve davranışların her zaman karşısında olacağız.

Bir süredir kendisiyle yapılan istişarelere rağmen tavrını değiştirmemekte ısrar eden, ihvânımızı ve kamuoyunu yanlış biçimde yönlendirmeyi sürdüren Cübbeli Ahmet Hoca, söz ve davranışlarıyla tarîkatımıza ve hizmetlerimize zarar veren biri hâline gelmiş ve Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin şeyhliğini kabul etmemiştir. Bu gerçeğe binaen kendisinin tekkemiz ve cemaatimizle hiçbir ünsiyetinin kalmadığını, görüş ve açıklamalarının cemaatimiz açısından hiçbir bağlayıcılığının bulunmadığını ihvânımıza ve tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Editör: Ayşegül Yaşar