Batman'da öğretmenin darbedilmesine ilişkin 2 kişi gözaltına alındı Batman'da öğretmenin darbedilmesine ilişkin 2 kişi gözaltına alındı

AFAD, saat 10.37’de merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini bildirdi. Deprem, Bursa’nın Mudanya ilçesine 9.8 kilometre uzaklıkta gerçekleşti.

Deprem, Bursa’nın yanı sıra İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Tekirdağ, Balıkesir ve Çanakkale gibi Marmara Bölgesi’ndeki çok sayıda kentte de hissedildi. Deprem, vatandaşları korkuttu. Sosyal medyada depremle ilgili çok sayıda paylaşım yapıldı.

DEPREMDE CAN VE MAL KAYBI VAR MI?

AFAD, depremle ilgili yaptığı açıklamada, depremin derinliğinin 7.3 kilometre olduğunu duyurdu. AFAD, depremde can ve mal kaybı olup olmadığına ilişkin henüz bir bilgi vermedi.

Deprem bölgesindeki yerel yönetimler ve kolluk kuvvetleri, depremin etkilerini değerlendirmek için çalışma başlattı. Depremde hasar gören bina ve tesislerin tespiti için ekipler seferber edildi.

AFAD’DAN VATANDAŞLARA UYARI

AFAD, deprem sonrası vatandaşlara uyarılarda bulundu. AFAD, deprem sonrası olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. AFAD, vatandaşlardan, deprem anında ve sonrasında panik yapmamalarını, sakin ve soğukkanlı olmalarını, resmi makamların açıklamalarına kulak vermelerini istedi.

Editör: Ayşegül Yaşar