Şampiyon Amedspor, kupasını alamayacak Şampiyon Amedspor, kupasını alamayacak

Özgür Ayaydın

Amedspor ile yarın karşılaşacak olan Kastamonuspor Başkanı Cengiz Aygün, Kastamonuspor başkanı ve Kastamonulu olmasa ikinci takımının Amedspor olacağını söyledi. 

Amedspor ile Kastamonu’ya giden STK’ların belediyeyi ziyaretine katılan Kastamonuspor Başkanı Cengiz Aygün ve Amedspor Başkanı Aziz Elaldı birlikte açıklamalarda bulundular. 

Whatsapp Image 2024 04 13 At 18.57.33Kastamonuspor Başkanı Cengiz Aygün, Diyarbakırlı ve Amedspor’lu yönetici kardeşleri Kastamonuda ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Futbol bir barış oyunudur. Halkımızın gerçekten çok büyük ihtiyacı varmış ki, kardeşliğe, dostluğa barış eline ihtiyacı var. Ben bayram nedeniyle tamamen spontane mesaj yayınladım. Gündem olsun diye mesaj yayınlamadım. Olması gereken buydu. O kadar güzel geri dönüşler aldım ki, Amedspor’lu yöneticilerinde Güneydoğu halkından güzel mesajlar aldım” dedi. 

“İKİNCİ TAKIMIM AMEDSPOR OLURDU”

Aygün, “Demek ki bu bizim en büyük eksikliğimizdir. Biz aslında biri birimizi çok seviyoruz. Biz biriz ayrı da değiliz. Ama o birliği hazmedemeyenler var. Yarın çıkıp oynayacağız. Umuyorum ki yarın iyi olan kazanır. Amedspor’un taraftarıyla, o havasıyla o ilin buna ihtiyacı var. Ben Kastamonuspor başkanı ya da Kastamonulu olmazsam herhalde ikinci takım olarak Amedspor çıksın derdim. Bunu tüm samimiyetinle söylüyorum. Yarın futbol oynanacak üç aşamalı bir sonuç çıkacak. Allah hangimize nasip etmişse o olur. Belki biri direkt biri peşinden çıkacak. Belki el ele çıkacağız. Hiç belli olmaz. Güneydoğu halkı birkaç gündür beni çok duygulandırdı. Ve mutlu oldum” DEDİ. 

Whatsapp Image 2024 04 13 At 18.58.04“HER SONUÇTA HER ŞEY BİTMİŞ DEĞİLDİR”

Amedspor Başkanı Aziz Elaldı ise, yarın ki maçın Fair Play çerçevesinde geçmesini umut ettiğini ifade ederek, “Bu bir yarıştır. Hepimiz isteriz ki nihai hedefimize ulaşalım. İki takımda çok büyük emek verdi. Kastamonuspor kulüp başkanının son açıklaması çok önemli ve kıymetliydi. Tarzı yaklaşımı üslubu ile sürekli takip ettiğimiz bir kulüp başkanıdır. İnşallah yarın sahada Fair Play kazanır. Ancak 3 ihtimalli bir sonuç var. Her sonuçta hiçbir şey bitmiş değildir. Yarın iki takımada başarılar diliyorum. Umarım her iji takımda hak ettiği yere gelir. Başkanıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı da, yarınki maçın Diyarbakır ile gönül köprüsünün kurulmasına vesile olmasını istediğini belirterek, “Bu ülke ne Diyarbakırsız ne de Kastamonusporsuz olur. Şampiyon olmak istiyoruz, Bu ülkenin en çok mutlu olmaya ihtiyacı var” dedi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise, Türkiye’nin normalleşmeye, dostluğa ve huzura ihtiyacı olduğunu işaret ederek, ‘’Yarın da umarım bu düşüncelere hizmet edecek maç olur’’ dedi.

Editör: Ferit Aslan