Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen kamu emekçilerinin görevine iade edilmeleri ve 35'inci maddenin iptali talebiyle düzenledikleri eylemin 84'üncü haftasında Yenişehir ilçesinde bulunan Hazal Park'ta açıklama yaptı. Çok sayıda sendika üyesinin katıldığı açıklamada "KHK'ler gidecek biz kalacağız" yazılı pankart açıldı.

Osman Hamdi Bey'in eserine yansıyan Diyarbakırlıların giyim kültürü Osman Hamdi Bey'in eserine yansıyan Diyarbakırlıların giyim kültürü

Açıklamada konuşan Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Mehmet Candar, iktidarın anayasa ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış sendikal hak ve özgürlükleri bile tanımadığını belirterek, "İktidar, OHAL kararnameleri ile birçok kuruma ve belediyeye kayyum atadı. Halkın iradesini gasp edip, Birkaç gün önce ihraç edilişlerinin 8'inci yılı olan 2016 da başta yerel yönetim emekçileri olmak üzere binlerce kamu emekçisi bir gece de çıkarılan OHAL KHK'leri ile işinden edildi. Unutulmamalıdır ki sendikal dayanışmamız ile bu anti demokratik uygulamaları mücadelemizle boşa çıkaracağız" dedi.

'İktidar yargıya baskı uyguluyor'

İktidarın emekçileri ekmek ile terbiye etmeye çalıştığını söyleyen Candar, "OHAL Komisyonu keyfi kararlar vermiş ve hukuki cinayetler işlemiştir. OHAL Komisyonu’nun keyfi kararları, şimdi de yargı eliyle devam etmekte, AKP-MHP iktidarının yargıya baskısı, KHK hukuksuzluğunun devam etmesine neden olmaktadır" ifadelerini kullandı.

Candar, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Son arkadaşımız görevine iade edilinceye ve bu zulüm bitinceye kadar mücadelemizi devam ettireceğimizi ve hiçbir gücün bizi bu mücadeleden alıkoyamayacağını buradan bir kez daha haykırıyoruz."

Editör: Nazmi Kahraman