2023-2024 eğitim ve öğretim yılında, GSB tarafından verilen burs ve kredi ödemeleri başlıyor. Burs/kredi başvurusunda bulunan öğrenciler, sonuçları e-Devlet üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı burs/kredi sonuç sayfasından öğrenebilecekler. Öğrenciler, kendilerine verilen şifrelerle internet üzerinden kredi ve burslarının yatırılacağı Ziraat Bankası şubelerini de öğrenebilecekler. Peki, KYK burs/kredisi ne zaman ödenecek? KYK 3 aylık toplu ödeme ne zaman? İşte detaylar… 

BURS/KREDİ ÖDEME TARİHLERİ: 

Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10’uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır. Öğrenciler, bankamatik kartlarını da bankadan temin edecekler. Ödeme takvimi şöyle:

Diyarbakır Final öğrencileri eğitimde sınırları aştı Diyarbakır Final öğrencileri eğitimde sınırları aştı

BURS/KREDİ MİKTARLARI NE KADAR OLDU?

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılı kredi ve burs rakamlarını lisans öğrencileri için 2 bin, yüksek lisans için 4 bin, doktora öğrencileri için 6 bin liraya çıkardıklarını açıkladı.

ÜÇ AYLIK TOPLU ÖDEME NE ZAMAN YAPILACAK?

Geçtiğimiz yıl KYK burs sonuçlarının ardından, burs almaya hak kazanan öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 3 aylık toplu ödeme almıştı. 2023-2024 yılı KYK 3 aylık toplu ödemeleriyle ilgili bakanlık tarafından henüz açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili açıklama gelir gelmez haberimizden öğrenebilirsiniz.

KYK burs ve kredi ödemeleri, öğrencilerin eğitim hayatlarında önemli bir destek sağlıyor. Öğrenciler, burs/kredi sonuçlarını ve ödeme tarihlerini e-Devlet üzerinden takip edebilirler. Ayrıca, burs ve kredi miktarlarının arttırılması da öğrencileri sevindirdi. Öğrencilerin, 3 aylık toplu ödeme alıp almayacakları ise henüz belli değil.

Editör: Ayşegül Yaşar