Diyarbakır’a 108 yıl sonra atanmıştı, ikinci kez yönetti Diyarbakır’a 108 yıl sonra atanmıştı, ikinci kez yönetti

Ferit Aslan

Yerel seçim tarihi yaklaştıkça belediye başkan adaylarının çalışmalarından çok muhtar adaylarının çalışmaları ön plana çıkıyor. Şırnak’ın İdil ilçesinde yıllardan beri gönüllü bir şekilde defin işlemleri yapan ve muhtar adayı Şerif Zan seçmenlere, “Merak etmeyin sizi yine ben gömeceğim” sözünü verdi.

Yerel seçim yarışının en renkli ve çekişmeli geçtiği muhtar adaylığında ilginç bir aday da Şırnak’ın İdil ilçesinden çıktı. İdil’de 40 yıldır vefat edenlerin mezar kazma ve defin işlemlerini gönüllü yapan 65 yaşındaki Şerif Zan, Yeni Mahalle muhtar adayı oldu. 

P H O T O 2024 03 03 14 11 04İlçe’de bugün kadar yaşamını yitirenlerin yüzde büyük bölümünün defin işlemlerinde gönüllü yer alan Zan’ın aday olması, ilçe sakinlerinde, “Bizi kim gömecek” sorusunu gündeme getirdi. Muhtar adayı Zan, “Merak etmeyin, seçilsem de seçilmesem de sizleri gömmeye devam edeceğim. Bu işi gönüllü ve sevap için yapıyorum” dedi. 

“DEĞİL MUHTAR VALİ DE OLSAM GÖMMEYE DEVAM EDERİM”

CEGA Medyaya konuşan 6 çocuk babası muhtar adayı Şerif Zan, “Ben 40 yıldır bu işi gönüllü yapıyorum. Bugüne kadar ilçede definlerin yüzde 95’ini ben gerçekleştirdim. Muhtar seçseler de seçmeseler de bu işi yapmaya devam edeceğim. 3 yıl belediyede çalıştım, sonra işten çıkardılar. Ama işimi sevap ve hayır için yapmaya devam ediyorum. Vali’de olsam defin işlemlerini yapmaya devam edeceğim” dedi. 

Editör: Ferit Aslan