Meteor yağmuru bu yıl zirveye ulaşıyor ve potansiyel olarak yüzlerce kayan yıldızın ve nadir ''ateş toplarının'' görüntülerini sunacak.

Livesience.com'da yer alan araştırmaya göre, her 415,5 yılda bir Güneş'in etrafında dönen Thatcher Kuyruklu Yıldızı'nın geride bıraktığı tozlu izden oluşan Lyrid meteor yağmuru 21-22 nisan 2024 tarihinde zirveye ulaşacak.

Nisan 15'te başlayan ve 21-22 Nisan'da zirveye ulaşacak olan parlayan kayan yıldızlar ve nadir ''ateş topları'' gökyüzünde görsel bir şölen sunacak.

Meteorlar Manşet

NASA'nın açıklamalarına göre, dünya, kuyruklu yıldızın izlerinden geçerken, bu parçaların atmosferde yanarak gökyüzünde ışıldayan meteorları oluşturacağı ifade edilerek, ''her saat başı gökyüzünde düzinelerce meteor görülebilir, hatta nadir durumlarda saatte 100'e kadar meteor gözlemlenebilir'' denildi.

''En iyi zamanı kaçırmamak için, ayın en düşük seviyede olduğu 22 Nisan'daki şafaktan hemen önce gökyüzüne bakmalısınız. Eğer şehir ışıklarından uzak bir yerdeyseniz, düzinelerce parlak göktaşı görebilirsiniz'' diyen gözlemciler, ışık kirliliğinin az olduğu karanlık bir alanda yaşanan görsel şölenin daha iyi izlenebileceği kaydedildi.

Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi

Meteor Yağmuru Haberin Içine

Editör: EYYUP KAÇAR