Milli İstihbarat Teşkilatı nisan ayında personel alımı yapacak. Peki,Peki, Milli İstihbarat Akademisi (MİT) başvuruları nasıl yapılır, şartlar neler?  Ayrıntılar haberimizde...

MİT PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

MİT personeli olarak görev yapmak isteyenler, kurumun resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan bölümlere göre başvuruda bulunabilirler. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, https://www.mit.gov.tr/ikBasvuru/ui/cv.aspx adresinden özgeçmiş formunu doldurarak başvurularını yapabilirler.

MİT İŞ BAŞVURUSU İÇİN GENEL ŞARTLAR NELERDİR?

MİT, personel alımlarını istihbarat uzmanı, dil uzmanı, mühendis, İHA sistemleri pilotu, tekniker, koruma ve emniyet memuru branşlarında yapmaktadır. Şartları sağlamanız halinde bu branşlardan birine başvurmanız beklenmektedir. Ancak bu branşlardan herhangi biri için gerekli şartları sağlamamakla birlikte belirli bir alanda bilgi, beceri, yetenek veya tecrübe sahibi olduğunuzu düşünüyorsanız, özgeçmiş formunu doldurarak genel başvuru yapabilirsiniz.

Kızıl Goncalar'da sözü geçen Vaktı muaraza ne demek? Kızıl Goncalar'da sözü geçen Vaktı muaraza ne demek?

Genel başvuru yapabilmek için aşağıdaki temel şartları sağlamanız gerekmektedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • 35 yaşını doldurmamış olmak
  • En az üniversitelerin örgün eğitim veren meslek yüksekokulu programlarının birinden ön lisans mezunu olmak (Yurt dışı mezuniyetlerinde YÖK denkliği aranmaktadır).

MİT HANGİ İŞ KOLLARINA ALIM YAPACAK?

MİT, teşkilatın ihtiyaç duyduğu farklı alanlarda personel alımı yapmaktadır. Teşkilatın internet sitesindeki kariyer sayfasında, “istihbarat uzmanı”, “mühendis”, “dil uzmanı”, “sağlık görevlisi tekniker”, “İHA sistemleri pilotu”, “koruma ve emniyet memurluğu” için başvuruda bulunulabilmektedir.

6 SORUDA MİT BAŞVURUSU

MİT, başvuruda bulunmak isteyen kişilerle ilgili en çok merak edilen soruları yanıtlamıştır. İşte MİT’te çalışmak isteyenlerin merak ettikleri 6 soru ve cevabı:

1- Vücudumda dövme olması iş başvurusu yapmama engel mi?

Evet. İlgili sağlık esaslarımız gereğince başvuruda bulunacak adayların, vücudunun görünen veya görünmeyen herhangi bir yerinde dövme olmamalıdır.

2- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değilim. İş başvurusu yapabilir miyim?

Hayır. İş başvurusunda bulunabilmeniz için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız gerekir.

3- Çifte vatandaşlığım var. İş başvurusu yapabilir miyim?

Evet. Birden fazla vatandaşlığa sahip olmak iş başvurusuna engel teşkil etmez.

4- İlköğretim mezunuyum. İş başvurusunda bulunabilir miyim?

MİT’e başvurabilmek için, Dil Uzmanlığı branşı hariç, en az meslek yüksekokulu mezunu olmanız gerekir. Dil Uzmanlığı branşında İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca ve Hollandaca dışında kalan diller için en az ortaöğretim (lise) mezunu olmanız gerekir.

5- Üniversite öğrencileri MİT’te staj yapabilir mi?

MİT gizlilik ilkesiyle hareket eden bir kurumdur ve staj yapma imkanı sunmamaktadır.

6- MİT’te çalışmak için hangi yetkinliklere sahip olmam gerekir?

MİT’te çalışmak için, kurumun değerlerine ve vizyonuna uyum sağlayabilecek, gizlilik ilkesine bağlı, analitik düşünebilen, takım çalışmasına yatkın, iletişim becerileri yüksek, öğrenmeye ve gelişmeye açık, sorumluluk alabilen, esnek ve yaratıcı kişiler aranmaktadır.

Editör: Ayşegül Yaşar