Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Öğretmen atama kontenjanları ve branş dağılımı belli oldu mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Öğretmen atama kontenjanları ve branş dağılımı belli oldu mu?

Ön başvuru süreci tamamlanan mazeret tayinleri, 13 Ocak’tan itibaren online sistem üzerinden gerçekleştirilecek. Millî Eğitim Bakanlığı, kadrolu öğretmenlerimizin aile birliği, sağlık, can güvenliği ve engellilik durumu gibi mazeretlerine istinaden yer değişikliği için başvuru tarihlerini duyurdu.

TERCİH BAŞVURUSU İÇİN ADIMLAR NELER?

Tercih başvuruları, 13-17 Ocak tarihleri arasında “mebbis.meb.gov.tr” veya “personel.meb.gov.tr” adreslerindeki "MEBBİS Mazeret Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Formu"nu doldurarak yapılacak. Belgelerin eğitim kurumu müdürlüğüne teslim edilmesi gerekiyor. Başvuru formu, eğitim kurumu müdürlüğünce onaylandıktan sonra öğretmene bir örneği verilecek.

ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Millî Eğitim Bakanlığı’nın açıklamasına göre, atamalar 18 Ocak 2024 tarihinde yapılacak. Ataması gerçekleştirilen öğretmenlerimizin ayrılma işlemleri ise 19 Ocak 2024 tarihi itibarıyla başlayacak.

Editör: Ayşegül Yaşar