Ramazan, maneviyatın yanı sıra fiziksel dayanıklılığın da sınandığı bir ay. Uzun saatler boyunca su tüketememek, pek çok kişi için en zorlu kısım. Ancak, doğru besin ve içecek seçimleriyle bu süreci kolaylaştırmak mümkün.

MADEN SUYU

Doğal maden suları içerdikleri mineraller sayesinde vücudumuzun daha sağlıklı ve zinde olmasını sağlamasının yanında gün içerisinde daha az susamamıza da yardımcı olur.

Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta ise çoğu zaman doğal maden suyu ile sodanın birbiri ile karıştırılıyor olmasıdır. Maden suyu alırken üzerinde "Doğal Mineralli Su” ibaresini arayın.

Günde 2 kaşık tüketmek yeterli damarları anında temizliyor Günde 2 kaşık tüketmek yeterli damarları anında temizliyor

DOMATES VE SALATALIK

İçeriklerinin yaklaşık %95’i su olan bu sebzeler de kavun ve karpuz gibi susuzluğu gidermekte oldukça etkilidir.

HURMA

İçerdiği vitamin ve minerallerin yanı sıra lifli yapısı ile harika bir besin olan hurma da Ramazan ayında sofralarımızdan eksik edilmemesi gereken bir meyvedir. Çöl iklimine yakın bölgelerde yetişen bu meyve susuzluğu giderici etkisi ile de öne çıkmaktadır.

AYRAN, KEFİR VE YOĞURT

Yazın vücudumuzun kaybettiği suyu ve tuzu geri kazanmak için iftarda ya da iftardan sonra tuzlu ayran içmek faydalı olabilir.

Sahurda ayran içecekseniz, gün içinde tuzun susatıcı etkisinden endişe ederseniz, tuzsuz ya da az tuzlu ayran ya da kefirde tercih edebilirsiniz.

Editör: Ayşegül Yaşar