Urfa'da 1'inci Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan Özak Tekstil'de çalışan işçiler, mobing, tehdit ve işten çıkarmalara karşı başlattığı eylemlerini sürdürüyor. İşçiler, bu sabah askerlerin saldırısına maruz kaldı. Saldırıda 3'ü sendikacı 24 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar emniyet ifadelerini ardından serbest bırakıldı.

Serbest bırakılanlar alkış ve sloganlarla karşılandı. Tekstilde çalışan işçilerin de işlerini bırakmasıyla, fabrikada üretim durdu. Yüzlerce işçi, fabrika önünde direnişlerini sürdürüyor. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Urfa Kadın Platformu bileşenleri, Özgürlük İçin Hukuçular Derneği (ÖHD) ile Urfa Barosu üyeleri de eyleme destek verdi. 

Erzincan İliç’te 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı Erzincan İliç’te 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

'KAZANACAĞIZ'

İşçilerden Şeyma Çavur, asker saldırısına işaret ederek, "Kadın, erkek fark etmeksizin bizi coplarla darp ettiler. Bu adalet mi? Neden Türkiye'de işçi olmak bu kadar zor? Emeğinin peşinden koşan insanların işlerini neden zorlaştırıyorsunuz?" diye sordu.

Sabah uğradıkları saldırı sonrası fabrikada çalışmaya gelen işçilerin de iş bıraktığını aktaran Çavur, "Onlar da bu müdahaleye dayanamadılar ve bize katıldılar. Kazanacağımıza gönülden inanıyorum" dedi.  

Editör: Nazmi Kahraman