Aziz FİDANCI
İstanbul Fatih'te çay ocağında öldürülen Ramazan Hoca, bundan sonra Türkiye’nin her yerinde duvar yazılarıyla anılmaya devam edecek.

Diyarbakırlı 46 yaşındaki Ramazan Pişkin, İslamiyet'e olan bağlılığı ve derin bilgisiyle Türkiye genelinde büyük bir etki bıraktı. Geçtiğimiz günlerde işlettiği çay ocağında namaz kılarken öldürülen Ramazan Hoca, duvar yazılarıyla hafızalarda yer edinmeye devam edecek.

Bilinen bir figür haline gelmişti
Ramazan Hoca, Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesindeki Ulu caminin önünde tespih satarak ve mezarları sulayarak bilinen bir figür haline gelmişti. Ramazan Hoca'nın ölümü, sadece Diyarbakır halkını değil, Türkiye genelindeki sağcı, solcu bütün partilileri yani her kesimi derinden etkiledi.

Diyarbakır’da esnafın hibe lastikleri ile mezar kazıldı Diyarbakır’da esnafın hibe lastikleri ile mezar kazıldı

Herkeste derin izler bıraktı
Kısa bir süre önce İstanbul'a yerleşen Ramazan Hoca, burada çay ocağı işletiyordu. Diyarbakır'da derin izler bıraktığı gibi, İstanbul'da da takipçileri tarafından sevilen bir kişilikti. Hoca, yaşamı boyunca İslam'a adanmışlığı ile tanındı ve küçük yaşlardan itibaren dini araştırmalar yaparak bilgisini genişletti.

Türkiye’nin dört bir yanına ulaşacak
Ramazan Pişkin, çevresinde "Deli" damgası yemesine rağmen,  hiç kimseyi umursamadan İslami bilgilerini paylaşmaya devam etti. Ulu Cami'de vatandaşlara dini konularda bilgiler aktaran Hoca, 7'den 70'e herkesin ilgisini çekti.
Ramazan Hoca duvar yazılarıyla bundan böyle Türkiye’nin her yerinde olacak ve her yerde anılacak. Araba arkası yazılarıyla Türkiye'nin dört bir yanına ulaşmış olacak

Editör: Aziz Fidancı