Ramazan ayı, manevi huzurun yanı sıra fiziksel sağlığı da önemseyen bir dönem. Uzun saatler süren açlık ve değişen yeme düzeni, bazen sindirim sistemimizi zorlayabiliyor. Ancak Prof. Dr. Canan Karatay’ın önerileriyle bu sorunların üstesinden gelmek mümkün.

Ramazan ayında sağlıklı beslenme hakkında faydalı ipuçları ve beslenme önerilerinden bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, bağırsakların iyi çalışması için tavsiyede bulundu.

KARATAY İFTAR VE SAHUR ÖNERİSİNDE BULUNDU! 

İftar ve sahurda bol su içilmeli, İşlenmiş, hazır ve paketli gıdalardan uzak durulmalı, Şekerli ve gazlı içecekler tüketilmemeli ve sahura kalkmadan oruç tutulmamalı.

4 Mayıs 2024 günlük burç yorumları 4 Mayıs 2024 günlük burç yorumları

SAHURDA KÖY YUMURTASI VE KÖY TEREYAĞI YENEBİLİR 

Sahurda omlet yenebilir. Yumurta çok önemli ama köy yumurtası olacak. Bir de köy tereyağı olacak. Yanında zeytin, turp ve yeşillik de çok önemli. İçecek olarak şekersiz süt ve kahve olabilir. Seviyorsanız ayran içebilirsiniz.

ZEYTİNYAĞI VE KAHVE İÇMEK ÇOK ÖNEMLİ! 

Prof. Dr. Canan Karatay "İftarda, bağırsakların iyi çalışması için mutlaka zeytinyağı ve kahve içmek çok önemli. Çorbadan sonra bir süre yemeyelim. Daha sonra o akşam ne yapıldıysa yenebilir. Sahura kadar bol bol su içelim." açıklamasında bulundu.

Editör: Ayşegül Yaşar