Amedspor’un bu yıl kadrosuna kattığı sol bek Onur Karakabak’ın, Fenerbahçeye 16 yaşında oynarken Roberto Carlos tarafından veliaht gösterildiğini biliyor muydunuz?

-167Sakaryaspor’da 16 yaşında oynarken direk Fenerbahçe A takımına transfer olan Onur Karakabak, takımda şans bulmasa da o dönem aynı takımda oynadığı dünyaca ünlü sol bek Roberto Carlos tarafından veliaht olarak gösterilmişti. Carlos, Fenerbahçe’den ayrılırken verdiği bir röportajda, şöyle demişti:

-170

“Ben Fenerbahçe'den gidiyorum ama Fenerbahçe birbirinden kaliteli futbolculardan kurulu. Benim pozisyonum olan sol bekte oynayabilecek Santos ve Vederson var. Ama, bana göre benim boş bıraktığım bu mevkide genç oyuncu Onur da sonuna kadar oynayabilecek yetenekte ve gelecek vaat eden bir futbolcu. Şayet Onur'a şans verilirse bunu en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyorum."

Diyarbakır’da kadın sporcuların başarısı Diyarbakır’da kadın sporcuların başarısı

-169

CARLOS, ONUR’DA KAMPTA SALATA HAZARLAMIŞ

Roberto Carlos ile ilgili daha önce bir anısını anlatan Amedspor’lu Onur Karakabak ise, Carlos ile güzel bir anısı olduğu,  Almanya'da hazırlık kampında iken maç yemeğinde salata aldığını belirterek, “.O da yanımdaydı ve benim salataya maç günü koymamam gereken şeyler koyduğumu gördü. Beni uyardı ve kendisi bana salata yaptı. Daha 16 yaşımda olduğum için, maç günü ne yememem gerektiğini çok iyi bilmiyordum” demişti.

Editör: Ferit Aslan