Diyarbakır’da, Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı ile 1 personelin tutuklanması ile sonuçlanan “Rüşvet soruşturması” kapsamında bugün Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun da ifadesinin alındığı ortaya çıktı. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir soruşturma kapsamında 2 gün önce Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, Bağlar Belediyesinde İmar müdürlüğünde çalışan F.K.’yi rüşvet alırken suçüstü yakalamıştı. 

Diyarbakır’da çift gökkuşağı hayran bıraktı Diyarbakır’da çift gökkuşağı hayran bıraktı

213701-741727849

Emniyette ifadesi alınan ve imza yetkisi olmadığı belirtilen F.K.’den sonra bu kez hem belediye başkanının özel kalem müdürlüğü hem de 4 şubenin müdürlüğünü de vekaleten yürüten başkan yardımcısı S.A., gözaltına alınmıştı. 

Başkan Yardımcısı ve imar müdürlüğünde personel olan kişi ifadelerinin ardından çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliğinde dün (2 Kasım) akşam saatlerinde, “Rüşvet almak” suçundan tutuklanmışlardı. 

BELEDİYE BAŞKANIN DA İFADESİ ALINDI

CEGA Medyanın aldığı bilgilere göre, soruşturma kapsamında bugün Emniyet Müdürlüğüne AK Partili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun da çağrılarak ifadesinin alındığı ortaya çıktı. Beyoğlu ifadesinden sonra Savcılığın talimatı ile Emniyetten ayrılırken, soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. 

Editör: Ferit Aslan