Diyarbakır'da, Saadet Partisi büyükşehir başkan adayı olarak Şeyh Said'in torunu ve eski belediye başkanı Ahmet Bilgin'in tez öğrencisi Muhammed Sabır Fırat'ı aday gösterdi. 

Seyh Saidin Torunu Diyarbakir Buyuksehir Adayi Oldu

Saadet Partisi tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak gösterilen Muhammed Sabır Fırat, 1991 yılında Erzurum’un Hınıs ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Ankara’da tamamladı. Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü’nden mezun oldu.

Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalı’nda tezli yüksek lisans eğitimini Diyarbakır Belediyesi eski Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bilgin danışmanlığında tamamlayarak kamu hukuku alanında yüksek lisans derecesi (LL.M.) aldı.

Diyarbakır'da yıkılan Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidi yargılanıyor Diyarbakır'da yıkılan Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidi yargılanıyor

Avukatlık ve noterlik ruhsatlarına sahip olan Fırat, Ankara Barosuna bağlı İnsan Hakları Komisyonunda çalışmalar yürüttü.  Sivil Toplum Kuruluşlarında Çevre Hakları ve İnsan Hakları alanında raporlama çalışmalarına katılan Fırat,  Ankara’da serbest avukatlık ve hukuk danışmanlığı yapıyor. 

Saadet Partisi tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak gösterilen Muhammed Sabır Fırat, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesidir. 

Editör: Ferit Aslan