Nazmi Kahraman/Özel haber 

Uzmanlar kış mevsimi gelmeden araç bakımlarının yapılması konusunda önemli uyarılarda bulundu. 
Diyarbakır 4’üncü Sanayi Sitesi Başkanı Muhsin Erdoğmuş, araç sahipleri genel bakım konusuna dikkat çekti. 

Havalar soğumaya başladı. Yolda kalmamak için nelere dikkat etmek gerekir. Bakımların aksatılması durumunda maddi ve manevi hasarlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Diyarbakır 4’üncü Sanayi Sitesi Başkanı Muhsin Erdoğmuş, yaklaşmakta olan kış mevsimi için sürücülerin, araçlarını elden geçirmesi uyarısında bulundu. Erdoğmuş, araçların mevcut lastiklerinin kış lastikleri ile değiştirilmesi, antifriz ve akü kontrollerinin yapılması konusunda vakit kaybedilmemesi gerektiğini açıkladı 

Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu

Başkan Muhsin Erdoğmuş, “Yüksek kesimlerde kar yağışı başladı. Araç sahipleri için kışlık bakımı zamanı geldi. Kışı sorunsuz geçirmek isteyen sürücülerimiz lastik, motor, ve akü gibi araç aksamlarını kontrol ettirmesi gerekiyor.  En dikkat edilecek konu da radyatör suyu. Radyatör suyu mutlaka soğuk havaya uygun antifrizler değiştirilmeli. Akü kontrolü önemli! ömrü bitmek üzere olan akülerin de kontrol edilmesi şart. Hava sıcaklıklarının 7 derecenin altına düşmesi ile kışlık lastik kullanılması tercih ediliyor. Lastiklerin balans ayarının yapılması, havasının da kış koşullarına uygun olması gerekiyor.”dedi.

Editör: HABER MERKEZİ