Eğitim Uzmanı İskan Aydeniz, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 8-9 Haziran'da uygulanacak 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) başvurularının 26 Şubat günü sona ereceğini söyledi.

Sınav4

BAŞARI SIRASI ARANAN BÖLÜMLER TERCİH EDİLEMEYECEK

1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla 34 yaşını tamamlamış kadınlar için (1 Ocak 1990 tarihi ve öncesi doğumlu adaylar) devlet üniversitelerinde merkezi yerleştirme ile öğrenci alan ön lisans ve lisans programlarında “34 Yaş Üstü Kadınlar” kontenjanı bulunduğunu aktaran Aydeniz, kontenjanın Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Mühendislik, Mimarlık, Hukuk ve Öğretmenlik ile Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Havacılık Yönetimi, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi, Uçak Bakım ve Onarım, Uçak Elektrik ve Elektroniği, Uçak Gövde ve Motor Bakımı, Pilotaj programlarının yer almadığını vurguladı.

Uzman İskan Aydeniz, kontenjandan daha önce herhangi bir lisans programından mezun olanlar yararlanamayacağını işaret ederek, daha önce bir ön lisans programından mezun olanlar ise sadece lisans programları için ayrılan kontenjanları tercih edebileceğini dile getirdi.

''34 yaş üstü kadınlar için ayrılan kontenjanlar sınırlı'' ifadesini kullanan Aydeniz, şöyle konuştu:

''Bu nedenle, tercihlerinin tümünü çok istenen programlar arasından yapan 34 yaş üstü kadınlar, puanlarının yüksek olmaması durumunda hiçbir programa yerleşemeyebileceklerdir. 34 yaş üstü kadınlar için ayrılan kontenjanlar merkezi yerleştirme işlemlerinde dolmaması veya kayıttan boş kalması durumunda ek yerleştirme işlemlerinde ilan edilecektir. Kılavuzda yer alan tüm genel kurallar, 34 yaş üstü kadınlar için de geçerlidir.''

MUTLAKA İŞARETLENMELİ

Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu

1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla 34 yaşını tamamlamış kadınlardan Aday Başvuru Formunun “34 YAŞ ÜSTÜ KADIN KONTENJANLARINDAN FAYDALANMAK İSTİYORUM” alanını işaretlemeyenler söz konusu kontenjanlardan yararlanamayacaklarını belirten Aydeniz, şunları kaydetti:

''2024-YKS kayıt işlemlerinde 34 yaşını tamamlamış kadınlar için ayrılan kontenjandan yararlanarak bir yükseköğretim programına yerleştirilenlerden herhangi bir lisans programından mezun olduğu tespit edilenler ile ön lisans programlarına yerleşenler için ön lisans programından mezun olduğu tespit edilenlerin ilgili yükseköğretim kurumu tarafından kayıtları yapılmayacaktır. Bu adaylar yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedecekler ve tekrar yerleştirme işlemi yapılmayacak.''

Editör: Özgür Ayaydın