Bahçeli: Yerelde iktidar olduk diyenler hayal âleminde, Türkiye'de iktidar Cumhurbaşkanlığı Kabinesidir Bahçeli: Yerelde iktidar olduk diyenler hayal âleminde, Türkiye'de iktidar Cumhurbaşkanlığı Kabinesidir

AK Parti, yerel seçimler için son hazırlıklarını yapıyor. Parti, adaylarını iki aşamalı bir programla kamuoyuna duyuracak. İlk aşama, bu pazar günü İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Bu toplantıda, 12 büyükşehir ile 16 ilin belediye başkan adayları açıklanacak. İkinci aşama ise, 15 Ocak’ta Ankara’da yapılacak. Bu toplantıda, seçim beyannamesi ile birlikte kalan adaylar da ilan edilecek.

İSTANBUL ADAYI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AK Parti’nin en çok merak edilen adayı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olacak. AK Parti, İstanbul adayını yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı bir toplantıyla duyuracak.

ANKARA VE İZMİR ADAYLARI DA PAZAR GÜNÜ AÇIKLANACAK

AK Parti, Ankara ve İzmir gibi iki önemli büyükşehirin adaylarını da pazar günü açıklayacak.

ADAY ADAYLIĞI BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI

AK Parti, belediye ve il genel meclis üyeliği aday adaylığı başvuru süresini uzattı. Başvurular, 5 Ocak Cuma günü sona erecekken, 31 Ocak Çarşamba günü saat 19.00’a kadar uzatıldı. Bu karar, aday adaylarının talepleri doğrultusunda alındı.

Editör: Ayşegül Yaşar