Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücret zammı karara bağlandı. Toplantı sonrasında açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin yüzde 49 artışla 17 bin 2 lira olduğunu duyurdu.

Bakan Işıkhan, “700 lirası destek olmak üzere asgari ücret 17 bin 2 lira olarak belirlemiş bulunuyoruz.” dedi. Böylece, Temmuz ayında 500 lira destekle 11 bin 402 lira olan net asgari ücret, 5 bin 600 lira artmış oldu.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ NE KADAR OLDU?

Asgari ücret zammıyla birlikte, asgari ücret desteği de yeni ücrete göre güncellendi. Bakan Işıkhan, asgari ücret desteğinin 700 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Bu sayede, işverenler asgari ücretli çalışanlar için ödedikleri sigorta primlerinde indirimden yararlanabilecekler. Asgari ücret desteği, 2024 yılı sonuna kadar devam edecek.

Borsa İstanbul'da neler oluyor? Borsa İstanbul'da neler oluyor?

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Asgari ücret desteğinden yararlanmak isteyen işverenlerin özel sektör işyeri işvereni olması, sigortalılarının da 5510 sayılı Kanunun 4. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında uzun vadeli sigorta kolları hükümleri uygulanan sigortalılardan olması gerekiyor.

Ayrıca, işverenlerin aylık prim ve hizmet belgelerini veya muhtasar, prim hizmet beyannamelerini yasal süresinde vermeleri, eksik bildirimde bulunmamaları da şartlar arasında yer alıyor.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ NASIL BAŞVURULUR?

Asgari ücret desteği için ayrıca bir başvuru yapılmasına gerek yoktur. Asgari ücret desteğiyle sağlanacak indirim tutarı, takip eden aylardan doğan sigorta prim borçlarına mahsup edilecektir. Bu şekilde, işverenlerin işgücü maliyetleri azalacak, istihdam seviyesi korunacak ve artırılacaktır.

Editör: Ayşegül Yaşar