Geçtiğimiz günlerde Iraklı bir göçmen çocuk silahla okula girerek 74 yaşındaki öğretmeni öldürdü. Daha sonra da elini kolunu sallayarak okuldan çıktı.

Geçtiğimiz günlerde Iraklı bir göçmen çocuk silahla okula girerek 74 yaşındaki öğretmeni öldürdü. Daha sonra da elini kolunu sallayarak okuldan çıktı.

Şiddet olayları hergeçen gün artıyor. şiddet sarmalında yaşıyoruz. her yerde şiddet var. eğitimde, sağlıkta sokakta her yerde.

Toplum adalet ve hukuk duygusunu yitirmiş. herkes kendi hakkını kendi arıyor.  şiddet uygulayanlara bakıyorsunuz, hemen hemen hepsi bir kaç suçtan sabıkalı kişiler. Bu da cezaların caydırıcı olmadığını gösteriyor.

Suç işleyen kısa bir süre sonra çıkıyor ve adeta kaldığı yerden devam eder gibi yine suça bulaşıyor.

Şiddetin önlenmesine dönük ciddi anlamda çözüm için yapılan bir şey yok. 

İsteyen istediği gibi elini kolunu sallayarak okullara gidebiliyor ve isterse istediğini yapabiliyor.

Okul müdürünü öldüren ve sabıkalı olduğu açıklanan Iraklı öğrenci ile ilgili asıl sorulması gerfeken soru şu; o çocuk o silahıo nereden  ve nasıl buldu. Bir çocuk dahi istediği zaman silah bulabiliyor. Maalesef durum bu aşamaya geldi.

İsteyen istediği gibi silah bulursa ve suç yapanların yanına kar kalırsa butür şiddet olayları bitmez ve artarak devam eder.

Geçtiğimiz günlerde bir okula elini kolunu sallayarak giren bir veli koridorda yürüyen bayan öğretmeni yumruklayarak yere devirdi. Yediği yumrukla adeta duvara yapışan ve yığılan o öğretmen, bu saldırıyla ölebilirdi. Allah'tan, bir şey olmadı.

Örneğin öğretmene saldırıda bulunan bu vekli ne oldu ve ne gibi işlem yapıldı. Toplum merak ediyor.

Durum öyle bir hal almış ki, artık kimse kendini güvende hissedemiyor.