SIDDIK ALGÜL

Tüm Makaleleri

SIDDIK ALGÜL

SEÇİMİN ARDINDAN

14-28 Mayıs Seçimleri demokratik bir seçim miydi? eşit şartlarda bir seçim miydi.? Ahlaklı miydi? v.s tartışma ve sorular bir birini kovalarken İpi göğüsleyen yani seçimin kazananı Cumhur İttifakı oldu.
Seçimin kazananı Cumhur ittifakı olunca da CHP de kazan kaynamaya başladı. Kılıçdaroğlu’nun Genel başkanlığı bırakması gerekir şeklinde değerlendirmeler var. Bence bu söylemler ve değerlendirmeler haksız olduğu kadar erkendir de .. Kendisine karşı açık yada gizli işletilen Alevi ve Kürt karşıtı propagandaya rağmen Kılıçdaroğlu bugüne kadar yapılan seçimlerde muhalefetin cumhurbaşkanı adayı olarak en yüksek oy oranına ulaştığı ve seçimi ikinci tura taşıdığını, ikinci turda da seçimi kıl payı kaçırdığını unutmamak gerekir. …
14 Mayıs seçimlerinin ardından ortaya çıkan tabloya bakıldığında, parlamentoda Cumhur İttifakı’nın elde ettiği güçle AK Parti'nin, 2002’de yola çıktığı noktaya kadar gerilemiş olduğunu görüyoruz. Ancak ikinci turda yani 28 Mayıs seçimi kazanıldığı için kazan kaynamadan altındaki ateş söndürüldü.
Seçimin zaferini Cumhur İttifakı kazandı. Ancak bazı kesimler bu zaferi Pirus Zaferi olarak nitelendirdiler. Bunun üzerine Pirus Zaferinin ne olduğunu, ne anlama geldiğini araştırdım bakın ortaya ne çıktı.
Pirus Zaferi:
"Pirus zaferi", ismini Makedonyalı kral Pyrrhus’an almaktadır. Pyrrhus'un ordusu, Pirus Savaşı sırasında MÖ 280'de Heraclea Muharebesi'nde ve MÖ 279'da Asculum Muharebesi'nde Romalıları yendiği halde, geri dönüşü zor kayıplar vermiş

Diyarbakır Deva Hamamı onarım bekliyor

Bayramın ikinci günüydü, yaz mevsimini andıran güneşli bir hava vardı.

Yurt genelinde kayyımlara tepkiler (3)

Halkların Demokratik Partisi , "kararın siyasi bir darbe olduğunu ve Kürt halkının siyasi iradesine dönük düşmanca bir tutum olduğunu" bildirdi.

Avrupa”dan  Tepki Açıklamaları (2)

Avrupa Birliği atamaların ciddi endişe yarattığını belirtti ve bu kararın yerel demokrasinin zarar görmesi gibi bir tehlikeyi de doğurduğunu ifade etti.

Kullandıkları slogan gerçekleşti (1)

Dem Parti 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerindeki afişlerinde “ Bizden Alınanı Geri Almaya Geldik” sloganını kullanarak propaganda yaptılar ve  Seçim sonucunda alınanı geri almayı başardıla...

Nevruz mü  Newroz mu ? (5)

Efsaneye göre Türkler Çinliler tarafından bozguna uğratılır. İki kağan oğlu Nököz ve Kiyan ile iki kız kurtulur.

Nevruz mü Newroz mu  ? (4)

Newroz- Nevruz geleneği çok eski zamanlardan beri süregelmektedir.

Nevrüz mü  Newroz mu 3  ?

Başlangıç itibarıyla Nevruz, İslam öncesi dönemlere rastladığı için bu dönemlerde İslam inancı ile nevruz arasında bir irtibatlandırma yapmak mümkün değildir.

Nevruz mü Newroz mu ?  (2)

Nevruz’un Tarihsel Kökeni  Versiyon 1 ; Newroz’un tarihsel kökenine inildiğinde günümüzden yaklaşık 4 bin 350 yıl gerilere dayanan bir geçmişinin olduğu görülmektedir.

Nevruz mü – Newroz mu  (1)

Newroz veya Nevruz… Kelimelere takılıp kalmamak lazım. Kelime oyunu da yapmamak gerekir. Newroz veya Nevruz, ne fark eder ki…

Diyarbakır’da 1800 yıl önce ameliyat yapılıyordu

Bu günlerde kutlanan 14 Mart Tıp Bayramı Haftasında Türkiye’deki tıp tarihini araştırdım. Araştırmada birçok alanda olduğu gibi tıp alanında da Diyarbakır'ın önde geldiğini gördüm.