SIDDIK ALGÜL

SIDDIK ALGÜL

Tüm Makaleleri

SEÇİMİN ARDINDAN

14-28 Mayıs Seçimleri demokratik bir seçim miydi? eşit şartlarda bir seçim miydi.? Ahlaklı miydi? v.s tartışma ve sorular bir birini kovalarken İpi göğüsleyen yani seçimin kazananı Cumhur İttifakı oldu.
Seçimin kazananı Cumhur ittifakı olunca da CHP de kazan kaynamaya başladı. Kılıçdaroğlu’nun Genel başkanlığı bırakması gerekir şeklinde değerlendirmeler var. Bence bu söylemler ve değerlendirmeler haksız olduğu kadar erkendir de .. Kendisine karşı açık yada gizli işletilen Alevi ve Kürt karşıtı propagandaya rağmen Kılıçdaroğlu bugüne kadar yapılan seçimlerde muhalefetin cumhurbaşkanı adayı olarak en yüksek oy oranına ulaştığı ve seçimi ikinci tura taşıdığını, ikinci turda da seçimi kıl payı kaçırdığını unutmamak gerekir. …
14 Mayıs seçimlerinin ardından ortaya çıkan tabloya bakıldığında, parlamentoda Cumhur İttifakı’nın elde ettiği güçle AK Parti'nin, 2002’de yola çıktığı noktaya kadar gerilemiş olduğunu görüyoruz. Ancak ikinci turda yani 28 Mayıs seçimi kazanıldığı için kazan kaynamadan altındaki ateş söndürüldü.
Seçimin zaferini Cumhur İttifakı kazandı. Ancak bazı kesimler bu zaferi Pirus Zaferi olarak nitelendirdiler. Bunun üzerine Pirus Zaferinin ne olduğunu, ne anlama geldiğini araştırdım bakın ortaya ne çıktı.
Pirus Zaferi:
"Pirus zaferi", ismini Makedonyalı kral Pyrrhus’an almaktadır. Pyrrhus'un ordusu, Pirus Savaşı sırasında MÖ 280'de Heraclea Muharebesi'nde ve MÖ 279'da Asculum Muharebesi'nde Romalıları yendiği halde, geri dönüşü zor kayıplar vermiş

Z Kuşağı mı? Yaşı 50-75 arasın olanlar mı?

Aslında insanlar yıla göre bir kuşağı temsil ediyor.

Ömrünü Diyarbakır’a Adayan Yazar! (2)

Beysanoğlu Kimdir? Dr.Şevket Beysanoğlu; Diyarbakır’ın Çınar İlçesi Kemerseki yaylasında bir Ağustos 1920’de doğdu. 23 Nisan 2003’te Ankara’da vefat etti.

Ömrünü Diyarbakır’a Adayan Yazar! (1)

Köklü bir tarihe sahip olan ve birçok medeniyetin birleştiği bir konuma da sahip olan Diyarbakır'ın önemi inkâr edilemez.

Mahalle Fırınları Kalabalık Olurdu (2)

Sabahın erken saatlerde, evde ailemizin bakır teştlere (leğen) koydukları ağır hamuru başımızın üstünde taşıyarak fırına götürürdük.

Fırıncılık tarihi ve Diyarbakır’da Fırıncılık -1

Fırıncılık, kökü çok eski zamanlara kadar uzanan bir geleneksel meslektir.

Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi

Diyanet Akademisi Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi ismini tabelalarda görürdüm. Doğrusu merak uyandırmıştı bende

Diyarbakır Fıkraları (4)

Ma Ben Beleydim?  Adamın biri ne zaman hamama gitse, yıkanıp çıktıktan sonra hamamcıya gidip bir şeylerinin çalındığını söylermiş.

Diyarbakır Fıkraları ( 3 )

İstanbul'da sarayda kalan ve padişaha yakınlığı ile bilinen İNCİLİ ÇAVUŞ, Diyarbakır'ın Yiğit Çavuş Köyü'ndendir. İncili Çavuş bir gün sokakta yürürken, kırıta kırıta giden bir kızla karşılaşmış.

Diyarbakır Fıkraları (2) ''Amcaya verirem haaa!''

Diyarbakır'da söylenen birçok fıkralarda kullanılan dil ve şivenin büyük bölümünün Diyarbakır’ın merkez kökenli vatandaşlara ait şive olmadığını, yayınlayacağımız Diyarbakır fıkralarında bu şiveyi bel...

Anız yangınları trajediye dönüştü

Türkiye'de anız yakma 2872 sayılı Çevre Kanunu ve 6831 sayılı Orman Kanunu ile yasaklanmasına rağmen devam etmektedir.

Özel Haber