Kemik, meme, lenfoma ve kolon kanserini yenen, hamile kaldığı sırada yeniden hastalanan Ayşenur Parlak, karaciğerinde tespit edilen kansere yenik düştü. Eşi Savaş Parlak, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla eşinin ölüm haberini duyurdu: “Hüküm Allahın. Ben yıllardır bu bildirimi atmamak için çok dua ettim. Keşke önce ben gitseydim.” 

AYŞENUR PARLAK KİMDİR?

İzmir’de doğan ve küçük yaşlardan itibaren kanserle mücadele eden Ayşenur Parlak, hayatını kaybetti. 12 yaşında kemik kanseri, 27 yaşında meme kanseri, 30 yaşında lenfoma ve 33 yaşında kolon kanserini yenen Parlak, son olarak karaciğerinde tespit edilen kansere karşı savaşıyordu. Tedavi gördüğü hastanede solunumu duran ve yoğun bakıma alınan Parlak, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Eşi Savaş Parlak, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla eşinin ölüm haberini duyurdu.

“RUHUNA DUAYI KESMEYİN ALLAH RIZASI İÇİN” 

Savaş Parlak, eşinin vefatını Instagram hesabından şu sözlerle duyurdu: “Hüküm Allahın. Ben yıllardır bu bildirimi atmamak için çok dua ettim. Keşke önce ben gitseydim. Sayfalarca yazsam da anlatamayacağım nasıl olsa hislerimi. Malesef Allah bu kadar yazmış. Yanımızda olan dua eden seven herkesten Allah razı olsun. Ruhuna duayı kesmeyin Allah rızası için. Tek tesellim ben yeminimi tuttum hastalıkta sağlıkta iyi günde kötü günde ölüm bizi ayırana dek.”

Savaş Parlak’ın bu paylaşımı, takipçilerinden binlerce yorum ve başsağlığı mesajı aldı.

HAYATA TUTUNMAK İÇİN VERDİĞİ MÜCADELE HERKESİ ETKİLEDİ 

Taksim’e çıkmak isteyen gruplara polis müdahalesi: Gözaltılar var Taksim’e çıkmak isteyen gruplara polis müdahalesi: Gözaltılar var

Ayşenur Parlak, hayata tutunmak için verdiği mücadeleyle herkesi etkileyen bir isimdi. 12 yaşında ikinci evre kemik kanserine yakalanan Parlak, tedavisinin ardından liseyi bitirdi ve İstanbul’da uluslararası ilişkiler bölümünü kazandı. Üniversitede tanıştığı Savaş Parlak ile aşk yaşayan ve nişanlanan Parlak, bu kez meme kanserine yakalandığını öğrendi. Bir ay içinde evlenen Parlak, balayı yerine ameliyat masasına gitti. Tedavisi bittikten sonra vergi memuru olarak çalışmaya başlayan Parlak, bir mucize eseri hamile kaldı. Ancak lohusalıktan çıkmadan üçüncü evre lenfoma teşhisi konuldu. Parlak, bu hastalığı da yendikten sonra 33 yaşında kolon kanserine yakalandı. Son olarak karaciğerinde tespit edilen kanser nedeniyle hastaneye kaldırılan Parlak, hayat mücadelesini kaybetti.

“10 AMAZON YÜKSEK DOZ YAŞAM” KİTABININ YAZARLARINDAN BİRİYDİ 

Ayşenur Parlak, kanserle savaşını anlattığı “10 Amazon Yüksek Doz Yaşam” kitabının yazarlarından biriydi. Kitapta, kanserle mücadele eden 10 kadının hikayesi yer alıyordu. Parlak, kitapta şöyle yazmıştı: “Hayatımda hiçbir zaman ‘Neden ben?’ demedim. ‘Neden olmasın?’ dedim. Kanser bana çok şey öğretti. Hayatımda çok şey değişti. Önceliklerim değişti. Hayatımda çok güzel şeyler oldu. Kanser bana çok şey kattı. Ben kanserden korkmuyorum. Kanser benden korksun.” Parlak, kitabın gelirini kanserli çocuklara bağışlamıştı.

EŞİ VE KIZI ELA ONUN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİYDİ 

Ayşenur Parlak’ın hayatındaki en önemli iki insan, eşi Savaş Parlak ve kızı Ela’ydı. Parlak, eşiyle birlikte kanserle savaşırken, kızı Ela’yı da ihmal etmedi. Parlak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, kızıyla geçirdiği mutlu anları, eşiyle olan aşkını ve hastalık sürecini anlatıyordu. Parlak, eşi ve kızıyla birlikte çekilen son fotoğrafını da Instagram’da paylaşmıştı. Parlak, bu fotoğrafın altına şu notu düşmüştü: “Hayatımın en güzel anıları. İyi ki varsınız. Sizleri çok seviyorum.” Parlak, eşi ve kızının desteğiyle hayata tutunmaya çalışıyordu. Ancak kanser, onun bu çabasına engel oldu. Parlak, eşi ve kızını geride bırakarak, hayata gözlerini yumdu.

Editör: Özgür Ayaydın