Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından seyahat severlerin ve sanat tutkunlarının gözdesi ‘Turistik Doğu Ekspresi’ne alternatif olarak sunulan ‘Ankara-Diyarbakır’ turistik tren seyhati başladı. 

‘Ankara-Diyarbakır’ parkurunda işletilecek Ankara-Diyarbakır-Ankara Turistik Treni 180 kişi kapasiteli 9 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşacak. Ankara’dan bugün saat 15.55’te hareket edecek olan tren, seyhatının ilk bölümünde bin 051 kilometre yol gidecek. 

46B967Fa Afe3 4Bd2 9E44 A1813122E096

Cumartesi günü saat 15.45'te Diyarbakır'da olması planlanan tren folklor gösterileri ile karşılanacak. Diyarbakır'a gelecek misafirler, kentteki tarihi yerleri gezdikten sonra akşam Eyvan Gecesi eşliğinde Diyarbakir Gastro inovasyon Merkezi'nde tescilli yemeklerden tadacak. Geceyi Diyarbakır'da geçirecek olan misafirler, pazar sabahı tarihi Zerzevan Konağı'nda yöresel kahvaltı yaptıktan sonra saat 12.00'de kentten ayrılacak. 

9 Günlük Ramazan Bayramı'nda tüm zamanların ziyaretçi rekorunu kıran Diyarbakır, 400 binin üzerinde turist tarafından ziyaret edilmişti.  

Diyarbakır’da yeşil alanlarda sulama çalışmaları başladı Diyarbakır’da yeşil alanlarda sulama çalışmaları başladı

Ankara-Diyarbakır parkurunda iki kişinin seyahat edebildiği yataklı kabin oda fiyatı 9 bin lira, Diyarbakır-Ankara parkurunda ise 8 bin lira olarak belirlendi.

Ulaştırma ve Alyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, daha önce yaptığı açıklamada, “Tren, hem alternatif bir tatil seçeneği sunarak Anadolu’muzun tarihi, doğal güzelliklerinin keşfedilmesini sağlıyor, hem de trende seyahatin kendisi tatil gibi. Ayrıca fotoğraf severler için de çok önemli fırsatlar sunuyor. Bu turistik trenlerin de Turistik Doğu Ekspresi gibi çok sevileceğine inanıyoruz. Farklı parkurlarda da turistik trenlerin işletilmesi yönünde çalışmalarımız devam ediyor.” demişti.

‘Ankara-Diyarbakır’ turistik tren seyhati, “Ankara-Kars hattında Doğu Ekspresinin yanı sıra kış sezonunda sefere konulan ‘Turistik Doğu Ekspresi’nin büyük talep görmesi ve seyahat severlerin farklı parkurlarda da aynı şekilde turizm amaçlı trenlerin sefere konulması yönündeki talepleri üzerine başlatıldı. 
 

Editör: HABER MERKEZİ