Bilim insanları tarafından yapılan araştırmada, bilinmeyen 160 canlı keşfedildi.

Satürn'ün uydusu Enceladus'ta uzaylı yaşam izleri Satürn'ün uydusu Enceladus'ta uzaylı yaşam izleri

Schmidt Okyanus Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen araştırma gezisi, bilim insanlarına sadece derinliklerde değil, aynı zamanda hayal güçlerinin de ötesinde bir dünyanın kapılarını araladı. 

Pasifik Okyanusu'nda 2.600 ila 4.000 fit (800 ila 1.200 metre) derinliklerde yapılan keşif, bilim insanlarının daha önce hiç tanık olmadığı canlı türlerinin varlığını gözler önüne serdi. sıradışı canlılar, bilim dünyasında heyecan yarattı.

Araştırmacılar, keşfin sadece bilinmeyen canlıların değil, aynı zamanda deniz tabanının da sırlarını açığa çıkardığını ifade ederek, bölgede daha önce belgelenmemiş altı deniz dağı keşfedildiğini ve her birinin benzersiz bir ekosistem sunduğunu, dağların, deniz yaşamının çeşitliliğini ve zenginliğini sergilediğini söyledi.

Canlılar Pasififk

Deniz bilimleri uzmanı Erin E. Easton, "Bu keşif, deniz dağlarının korunmasının ne kadar kritik olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor'' dedi.

Paskalya Adası Deniz Konseyi üyesi Marcela Hey Aravena da bu keşfin önemine vurgu yapıyor ve topluluğun doğal kaynaklarını ve çevresini daha iyi anlama fırsatı sunduğunu belirtiyor.

Araştırmacılar, ''Bu heyecan verici keşif, Pasifik Okyanusu'nun derinliklerinde yatan gizemli dünyayı daha iyi anlamamıza yardımcı olacak ve doğal yaşamın korunmasına yönelik yeni adımların atılmasına öncülük edecek gibi görünüyor'' dedi.
 

Editör: EYYUP KAÇAR