Japon adasının kıyısında keşfedilen yeni bir tür, bilim dünyasını heyecanlandırdı.

Japonya'nın Kumejima kıyısı açıklarında, tüplü dalgıçlar tarafından çekilen birkaç fotoğraf, bilim insanlarının yeni bir tür keşfetmesine yol açtı. Bu tür, görünümüyle oldukça ilginç olan "iskelet panda" olarak adlandırıldı.

Bu küçük panda iskeletinin nerede yaşadığı ve ne yediği gibi temel bilgiler, araştırmacılar tarafından incelenerek belirlendi. Kumejima kıyısı açıklarında yaşayan bu türün, plankton ve diğer küçük organik maddelerle beslendiği belirlendi.

Hokkaido Üniversitesi'nden araştırmacı Naohiro Hasegawa, "İskelet panda ascidian" olarak adlandırılan bu türün, kendine özgü bir görünüme sahip olduğunu belirterek siyah kafasındaki desenler ve geniş ağzının, panda benzeri bir görüntü oluşturduğunu söyledi.

James Webb teleskobuna 1.300 ışık yılı uzaklıktaki görüntüler yansıdı James Webb teleskobuna 1.300 ışık yılı uzaklıktaki görüntüler yansıdı

Bu olağandışı türün keşfin, bir dalış merkezinin yayınladığı fotoğrafların incelenmesiyle ortaya çıktığını kaydeden araştırmacılar, 2017 yılında çekilen fotoğrafların bilim insanlarının dikkatini çekmesiyle birlikte, yapılan analizlerle türün yeni olduğunu söyledi.

İskelet panda, diğer deniz fışkırtmaları gibi sifonları aracılığıyla su pompalayan ve besinleri filtreleyen deniz omurgasızları olduğunu anlatan bilim insanları, yaklaşık bir inçten daha kısa olan bu canlılar, 20 metre derinliğe kadar olan sularda bulunduklarını anlattı.

Araştırmacılar, iskelet panda'nın ekosistemdeki rolünü ve benzersiz özelliklerini daha fazla inceleneceğini ve bunun da bilgi birikimine yeni bir katkı sağlayacağına inandıklarını ifade etti.

Editör: EYYUP KAÇAR