Bilim insanları, kalbin biyolojisini incelemek amacıyla geliştirdikleri yeni "çip üzerinde kalp" teknolojisini tanıttı.

Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü'nden (NIST) bir ekip tarafından insan kalbindeki hücre etkileşimlerini taklit eden çip geliştirdi. Kalp hastalığı ve yaralanmalarının iyileşme süreçlerini anlamak ve ilacın etkisini gözlemlemek amacıyla çipin geliştirildiği bildirildi.

Live Sience'de yer alan haberde, geleneksel hayvan deneylerinin, hastalıkların ve ilaçların insan vücudundaki etkilerini tam olarak yansıtamadığının bilindiğini ifade eden bilim insanları, şöyle dedi:

Kablosuz iletişim çağının kapıları açılıyor Kablosuz iletişim çağının kapıları açılıyor

''Kalp, evrensel bir sevgi sembolüdür ve vücuttaki en hayati organlardan biridir. Geliştirilen teknoloji ile artık kalbin iç işleyişi daha iyi anlaşılacaktır. Organın biyolojisi kredi kartı büyüklüğünde bir cihazda yeniden yaratıldı. Geliştirilen çip, insan kalbindeki hücrelerin etkileşimlerini taklit ediyor.''

Araştırmacılar, çipin şeffaf ve yarı şeffaf kapaklara sahip olduğunu kaydederek, ''İçeriye bakıldığında, su akıntıları gibi birbirine bağlanan küçük kanallardan geçen sıvılar görülebiliyor. Bu kanallar kalpteki kan damarlarını taklit ediyor. Bilim insanları bu kanalların içinde insan kalp hücrelerini yetiştiriyor ve hücrelerin sisteme farklı ilaçların eklenmesine nasıl tepki verdiğini inceleyebiliyor'' dedi.

Editör: EYYUP KAÇAR